Bani pentru antreprenoriatul social! O schimbare pozitiva in comunitatea clujeana!

3

Cluj-Napoca. 10 ianuarie 2011. Mai sunt trei săptămâni în care pot fi trimise inițiative în cadrul programului Investiție într-un viitor durabil și egalitate de șanse, pentru componentele dedicate proiectelor care susțin antreprenoriatul social ca modalitate sustenabilă de a răspunde nevoilor grupurilor vulnerabile, respective integrării pe piața muncii a tinerilor defavorizați.

Sumele disponibile pentru susținerea proiectelor din cadrul celor două secțiuni ale programului de finanțare sunt de 32.500 de lei – pentru componenta de antreprenoriat social, respectiv de 7.500 de lei – pentru componenta de integrare și mediere socială. Dezvoltat și administrat de Fundația Comunitară Cluj, programul “Investiție într-un viitor durabil și egalitate de șanse” este susținut de BRD – Groupe Société Générale şi angajaţii săi, prin programul intern de donaţii salariale “Schimbă un destin. Dă valoare unei vieţi”.

În cadrul acestui program, Fundația Comunitară Cluj le va oferi consultanță aplicanților, la solicitarea acestora, pentru a susține împreună transformarea în realitate a celor mai bune inițiative dedicate dezvoltării de mecanisme sustenabile, care produc o schimbare pozitivă în comunitatea clujeană.

Mai multe detalii despre antreprenoriatul social și antreprenorii sociali sunt disponibile aici:

http://www.ashoka.org/social_entrepreneur

http://www.pbs.org/opb/thenewheroes/whatis/index.html

http://www.socialent.org/beta/definitions.htm

Data-limită pentru depunerea proiectelor este 28 ianuarie 2011. Detalii suplimentare sunt disponibile pe pagina programului: fundatiacomunitaracluj.ro/viitordurabil

***

Fundaţia Comunitară Cluj

Punem în legatura nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și iniațiva clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi. Fundația Comunitară Cluj adminitrează fonduri care inspiră implicarea oamenilor. Valorile noastre sunt: transparența, profesionalismul, parteneriatul, impactul pe termen lung. Credem că fiecare clujean și companie de interes local poate contribui la transformarea orașului în locul pe care îl visăm.

În perioada 2008-2010, am gestionat şi am oferit finanţări în valoare totală de 435.000 lei, pentru 100 de proiecte în cadrul programelor noastre, respectiv pentru 35 de burse.

***

BRD – Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor. Banca are peste 2.5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 930 de unităţi. BRD are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 150.000 de angajaţi în toată lumea, pe trei activităţi-cheie:

– Retail banking, servicii financiare si asigurari

– Private banking, Global Investment Management & Services

– Corporate & Investment Banking

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.