Băcănia cu Suflet din București! Simți și mănânci românește!

1

 Băcănia cu Suflet este noua locație din Piața Romană, unde tradiția, bucatele de odinioară și accesoriile vintage de design interior reconstruiesc atmosfera de altădata din casa bunicilor.

Conceptul Băcănia cu Suflet a luat naștere din dorința proprietarilor de a aduce în București o parte din tradiția, bunătățurile și obiceiul de a mânca sănătos al locuitorilor Bucovinei și Maramureșului.

Situată pe Strada Mendeleev (Bucuresti) numarul 37, Băcănia cu Suflet se identifică ușor printre betoane și claxoane de mașini.  Cu un design tradițional, din lemn, băcănia este formată din 3 încăperi: una cu băuturi tradiționale românesti  – vin, horincă, palincă -, cealaltă încăpere cu produse alimentare tradiționale și ecologice, precum mezeluri și dulcețuri, iar ultima încăpere este destinată accesoriilor tradiționale de design interior – farfurii pictate manual și vase din fontă ce readuc în prezent obiceiurile de gătit ale băcanilor de altădată.

Produsele din Băcănia cu Suflet sunt tradițional atestate, majoritatea lor provenind din gospodării particulare sau de la mici producători, aproape toate naturale, fără adaosuri chimice sau conservanți. Cea mai mare parte a acestora provine exclusiv din România, astfel:  din Bucovina – cașcaval cu busuioc, muștar și negrilică, mușchi țărănesc în baiț de miere, din Harghita – brânzeturi maturate cu ardei, ceapă, trufe și chimen, de lângă Brașov – lactate de bivoliță – ,din Botoșani – cozonac domnesc. De asemenea, se găsesc pâine naturală și produse de băcănie – zacuscă, sos de ghebe, salată de bureți – ,de lângă Bacău – vinuri din struguri ecologici de la Cramele Frâncu din Adamclisi, dar și vinuri alese din dealurile Olteniei – Crama Oprișor, Sâmburești, iar din Maramureș – horincă și palincă din prune sau mere, prăjituri de casă din Ocna Șugatag,  mezeluri de la Brad sau de la Pleșcoi și multe altele.

În ceea ce priveste planurile de business ale Băcăniei cu Suflet, proprietarii, Liviu și Doina Oprea adoptă o tot metodă tradițională de marketing, care, până în prezent, a avut efectul scontat:

„Ne bazăm pe cea mai credibilă reclamă, Word Of Mouth, adică romanescul „din gură-n gură”. Și am avut de multe ori plăcuta surpriză să vină la noi clienți care să-și aducă prietenii doar pentru a le arăta Băcănia, sau să-i auzim vorbind la telefon și spunându-le că trebuie neapărat să vină să vadă”, declară Liviu Oprea.

Bacania cu Suflet este deschisa de luni până sâmbătă între orele 09:00 – 20:00 ( Luni – Vineri ), respective 09:00 – 18:00 (Sâmbătă).

Pentru mai multe detalii, accesați www.bacaniacusuflet.ro sau www.facebook.com/bacaniacusuflet.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    recomand si eu de fiecare data cand am cumparat de la bacania de suflet am ramas placut impresionata..mai bine putin si bun decat mult si ieftin

Comentează