Avanpremiera Transilvania Fest / 30 iulie – 1 august 2010

0

UPDATE, 28 IULIE 2010

Programul Festivalului Transilvania Fest, 30 iulie – 1 august 2010, Biertan / Sibiu

Avanpremiera la Bucuresti, Muzeul Satului: Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare, Iunie 2010, Bucuresti

Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, se va desfasura între 30 iulie si 1 august 2010 la Biertan, langa Sibiu. Festival de  „cultura si mancare”, acesta promoveaza traditiile si obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala si turistica în aceasta regiune  si, în mod specific, a localitatilor Biertan, Richis si Copsa Mare. O avanpremiera a Festivalului va avea loc pe 3 iulie la Muzeul Satului din Bucuresti.

Festivalul a început în 2005 în Turda, Cluj-Napoca, cu scopul de a dezvolta, organiza si implementa un eveniment care sa revitalizeze mestesugurile si obiceiurile din zona si sa puna orasul Turda si zona Aries pe harta rutelor de turism cultural.  Anul trecut festivalul si-a început itinerarea si a ajuns la Cluj. Anul acesta Festivalul a ales regiunea Sibiului, bogata cultural (zona de patrimoniu)  si etnografic (comunitati de romani, sasi, rromi si unguri), pentru a-si desfasura obiectivele.

Transilvania Fest va prezenta sectiuni de mestesuguri si de produse agro-regionale, mica expozitie de organizatii ne-guvernamentale din regiunea Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educatie sau mediu, evenimente dedicate copiilor (degustari de branza, concurs ”Aventura simturilor”, dansuri traditionale vechi, spectacol de deviced drama), program la scena de dansuri si cantece traditionale vechi (perioada 1750-1850), expozitie etnografica pe zidurile Bisericii Fortificate realizata în colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema în aer liber dar si padocuri cu  animale specifice din zona.

Mici producatori de alimente  traditionale din zona Transilvaniei vor fi prezenti la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti din Bucuresti, pe 3 iulie începand cu ora 11.00, cu produse cum ar fi miere, produse apicole, turta dulce, tuica de prune, gem de macese, cascaval uscat, afumaturi sau paine de casa.

Program Muzeu sambata: 09.00 – 19.00.
Intrare: adulti: 6 lei, pensionari si posesori de carduri Euro 26: 3 lei, elevi si studenti: 1,5 lei

Parteneri Festival: Primaria comunei Biertan, Copsa Mare Guest House, Reky Travel,  Oxford Brookes University, Institutul European pentru Itinerare Culturale, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, British Council, Asociatia Mioritics, Slow Food Cluj Transilvania,  Fundatia Adept, Caprimed,  Ippon Med SRL, Ratiu Family Foundation, Centrul Ratiu pentru Democratie,  Asociatia Turda Fest, Finomsaguri Ariesene

Parteneri media Festival: TVR Cluj,  Nova TV Medias, Radio Guerilla, 24 FUN,  Good Food, Good Homes, Profil Cultural, TimeOut Bucuresti, calendarevenimente.ro, dordeduca.ro, port.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează