Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au început înscrierile la Școala de Meserii CONCORDIA

0

Până pe 29 iulie 2016 tinerii proveniți din medii sociale dezavantajate se pot înscrie la unul dintre cele cinci cursuri gratuite de formare profesională organizate de Școala de Meserii CONCORDIA din Ploiești.

Tinerii trebuie să aibă minim 8 clase absolvite și vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani pentru calificările de ospătar, brutar, bucătar și tâmplar, și între 18 și 30 de ani pentru calificarea de lucrător în cultura plantelor. Durata cursurilor este de până la 2 ani, în funcție de specialitatea aleasă, iar tinerii pot primi cazare și masă gratuite.

Cursurile pentru brutari

Școala de Meserii CONCORDIA din cadrul Centrului pentru Educație și Formare Profesională CONCORDIA oferă oportunități incluzive de formare profesională pentru 40 de tineri anual, garantând accesul tinerilor proveniți din medii dezavantajate, dintr-un sistem instituționalizat sau lipsiți de sprijiul familiei, la educație și formare profesională de calitate.

Cursurile organizate de Școala de Meserii CONCORDIA pun un mare accent pe formarea practică, 75% reprezentând pregătire practică și 25% teorie. La finalizarea acestor cursuri, în urma unui examen, absolvenţii primesc o diplomă recunoscută de către Autoritatea Națională pentru Calificări și în Uniunea Europeană. După finalizarea cursurilor, prin Serviciul de Job Coaching, tinerii sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă. Mai mult decât atât, tinerii absolvenți ai cursurilor pentru brutar și patiser pot rămâne angajați la Brutăria CONCORDIA, întreprinderea de economie socială a Organizației Umanitare CONCORDIA, ca rampă de lansare pe piața muncii.

Mai multe informații despre înscriere aici https://www.concordia.org.ro/scoala/cum-te-inscrii/

Despre CONCORDIA

Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și sprijină anual peste 550 de copii şi tineri în proiectele din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova.

Mai multe informații http://www.concordia.org.ro/acasa/

Despre autor

avatar

Despre CONCORDIA Organizația Umanitară CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, activă la nivel internațional, care are ca misiune susținerea familiilor aflate în dificultate și (re)integrarea socială (familială, școlară, profesională) a copiilor, tinerilor și adulților, spre o viață autonomă și responsabilă. Timp de 25 de ani CONCORDIA a ajutat în România peste 4.500 de copii și tineri, și ocrotește anual peste 500 de copii şi tineri în casele şi locuinţele sale din Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova. Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

Comments are closed.