Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier online – Tehnici de relaxare prin mindfulness

0

Cum te relaxezi când ai o mie de lucruri de făcut, la serviciu și acasă? Sau când lucrurile nu merg tocmai cum vrei tu și trebuie să regândești și să-ți schimbi toate planurile, în cel mai scurt timp?
Când traversezi o perioadă grea și stresantă, ai alături un aliat important. Pe tine. Da, da, nu glumim. Tu ești cea mai prețioasă resursă a ta și starea ta de bine este foarte importantă, ca să poți merge mai departe, indiferent de provocările pe care le întâmpini.

E momentul să investești în tine și capacitatea ta de reinventare! Din 30 octombrie, Fundația Calea Victoriei îți pune la dispoziție un Atelier online de Tehnici de relaxare prin mindfulness. Vor fi cinci întâlniri live, online, în seri de vineri, de la 19.00. Pe parcursul lor înveţi să observi că mintea agitată şi corpul încordat se pot relaxa când le oferi atenţia ta într-un mod foarte particular.

Vei descoperi și experimenta mai multe tehnici de relaxare şi vei pleca acasă cu un kit de mare folos când eşti stresat.

Afli care e legătura stresului cu creierul şi cum poți folosi ceea ce deja ai, ca să reuşești să-ți calmezi mintea agitata si corpul. Atelierul foloseşte tehnici de mindfulness pentru care nu este necesar să ai experienţă anterioară.

Îți vei folosi și antrena atenţia într-un mod foarte particular pentru a-ți creşte rezistenţa la stres, focusul şi capacitatea de a comunica ceea ce dorești cu adevărat. Aşa vei reuşi să îți crești gradul de fericire şi să obţii o stare de bine în general.

Iată, pe scurt, conţinutul celor 5 întâlniri ale atelierului online de tehnici de relaxare prin mindfulness:

1. Conştientizarea corpului şi ascultarea mindful

2. Respiraţia mindful, practica recunoştinţei, heartfulness – Heartfulness

3. Observarea mindful a corpului, prin simţuri – ce înseamnă să priveşti, să foloseşti ochii în mod mindful, mişcarea mindful, mersul mindful, mâncatul mindful

4. Conştientizarea gândurilor si emoţiilor – noţiunile „trecut, prezent şi viitor” şi familiarizarea cu emoţiile în corp

5. Punctele de intervenţie: corp, emoţie, gânduri, comportament – parte practică şi mindfulness pentru teste şi evaluări – învăţăm să folosim intrumentele de observare personală înainte, în timpul şi după un interviu sau prezentare.

Cursul are cinci întâlniri online, în seri de vineri. Taxa de participare este 375 de lei și o poți plăti online, direct de pe site.

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.