Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de scenaristică – Cum se scrie un film

0

Fundația Calea Victoriei vă invită luni, 5 octombrie, de la ora 19:00, la Atelierul de scenaristică – Cum se scrie un film, susținut de Vlad Trandafir, regizor și scenarist.

Atelierul este deschis începătorilor, amatorilor de cinema și celor care doresc să își însușească tehnicile de scriere a scenariilor de film.
Atelier de Scenaristică
Vom analiza noțiunile de bază ale oricărui tip de scriere narativă și vom parcurge principiile conducătoare ale oricărui demers de imaginare a unei povești. Pe parcursul celor 6 ședințe, ne vom familiariza cu intrumentarul tehnic și cu mijloacele prin care un scenarist reușește să-și ducă la îndeplinire intențiile.

Elementele teoretice vor fi exemplificate cu secvențe din filme de referință din cinematografia universală. Apoi vom pune în aplicare tot ceea ce am discutat, pentru ca la final să ne bucurăm de realizarea unui scenariu de scurtmetraj.

Teme întâlnirilor vor fi:
ȘEDINȚA 1 – Noțiuni introductive
ȘEDINȚA 2 – Elemente constitutive: Structuri. Cadru. Genuri. Personaje. Semnificații
ȘEDINȚA 3 – Principiile de structurare ale unui scenariu: Substanța poveștii. Incidentul declanșator. Structurarea unui act. Compoziție, ritm. Criză, Punct culminant, Deznodământ
ȘEDINȚA 4 – Principiul antagonsimului
ȘEDINȚA 5 – Expoziți
ȘEDINȚA 6 – Concluzii

Lector: Vlad Trandafir
Data începere: 5 octombrie 2015; Ora curs: 19:00
Număr ateliere: 6
Frecvența: săptămânal, luni
Cost: 300 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 270 ron
Locul desfășurării: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1
Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.