Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Astăzi începe Opera Nights, cel mai mare festival de operă în aer liber din România

0

Opera Nights, cel mai mare festival de operă în aer liber din România, debutează astăzi la Deva. Timp de șase seri, între 10 și 15 iulie, Palatul Magna Curia din Deva și Castelul Corvinilor din Hunedoara vor fi însuflețite de muzică de operă în interpretarea unor artiști de valoare din România și din străinătate, acompaniați fiind de Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța.

În primele cinci seri de spectacol, spectatorii vor savura arii din opere de Wagner și Verdi, pe care îi celebrăm în acest an la nivel european, operele Trubadurul, Don Pasquale, Elixirul Dragostei și musicalul My Fair Lady. Seara de 15 iulie va fi dedicată Balului Operei, un eveniment special în cadrul căruia participanții se vor delecta privind momentele propuse de Corpul de Balet al Teatrului din Constanța, iar apoi vor putea dansa pe muzică live oferită de instrumentiștii aceleiași instituții de cultură.  

Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și în același timp directoarea artistică a Opera Nights, a numit acest eveniment un “megafestival”. Aflat la a treia ediție, Opera Nights reușește să aibă din nou o distribuție compusă și din soliști din străinătate, redevenind internațional după un an de pauză. Pe scena festivalului vor cânta, printre alții, Ștefan Ignat, Robert Nagy, Mădălina Sandu, Marius Eftimie, Akiko Hayakawa, Hector Lopez, Jose Conception. La pupitru spectatorii îi vor regăsi pe maeștrii Radu Ciorei și Gheorghe Stanciu, dar vor avea plăcerea de a-i cunoaște și pe maeștrii Romeo Râmbu și Koichi Inoue.

Ediția Opera Nights 2013 are onoarea de a avea câțiva invitați speciali: pe 10 iulie în public se va regăsi Alteța Sa Regală Principele Radu al României; tot în prima seară a festivalului va participa și Ambasadoarea Sloveniei, Excelența Sa doamna Jadranka Šturm Kocjan. De ziua oficială a Franței, pe 14 iulie, la Opera Nights se va cânta Marseilleza pentru Excelența Sa, domnul Philippe Gustin.

Alexandru Gruian, președintele festivalului, spune că pregătirile au intrat pe ultima sută de metri și că, dacă vremea va fi favorabilă, această ediție ar trebui să fie de succes.

“Faptul că am reușit să organizăm Opera Nights în două orașe, la Deva și la Hunedoara, este o mare reușită pentru care ne-am asumat riscuri deloc neglijabile. Cred însă să putem oferi publicului muzică de calitate într-o ambianță relaxantă, neobișnuită, iar asta ne oferă cele mai mari satisfacții.”, a mai adăugat el.  

afis ON

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.