Astăzi începe Opera Nights, cel mai mare festival de operă în aer liber din România

0

Opera Nights, cel mai mare festival de operă în aer liber din România, debutează astăzi la Deva. Timp de șase seri, între 10 și 15 iulie, Palatul Magna Curia din Deva și Castelul Corvinilor din Hunedoara vor fi însuflețite de muzică de operă în interpretarea unor artiști de valoare din România și din străinătate, acompaniați fiind de Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța.

În primele cinci seri de spectacol, spectatorii vor savura arii din opere de Wagner și Verdi, pe care îi celebrăm în acest an la nivel european, operele Trubadurul, Don Pasquale, Elixirul Dragostei și musicalul My Fair Lady. Seara de 15 iulie va fi dedicată Balului Operei, un eveniment special în cadrul căruia participanții se vor delecta privind momentele propuse de Corpul de Balet al Teatrului din Constanța, iar apoi vor putea dansa pe muzică live oferită de instrumentiștii aceleiași instituții de cultură.  

Daniela Vlădescu, directoarea Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” și în același timp directoarea artistică a Opera Nights, a numit acest eveniment un “megafestival”. Aflat la a treia ediție, Opera Nights reușește să aibă din nou o distribuție compusă și din soliști din străinătate, redevenind internațional după un an de pauză. Pe scena festivalului vor cânta, printre alții, Ștefan Ignat, Robert Nagy, Mădălina Sandu, Marius Eftimie, Akiko Hayakawa, Hector Lopez, Jose Conception. La pupitru spectatorii îi vor regăsi pe maeștrii Radu Ciorei și Gheorghe Stanciu, dar vor avea plăcerea de a-i cunoaște și pe maeștrii Romeo Râmbu și Koichi Inoue.

Ediția Opera Nights 2013 are onoarea de a avea câțiva invitați speciali: pe 10 iulie în public se va regăsi Alteța Sa Regală Principele Radu al României; tot în prima seară a festivalului va participa și Ambasadoarea Sloveniei, Excelența Sa doamna Jadranka Šturm Kocjan. De ziua oficială a Franței, pe 14 iulie, la Opera Nights se va cânta Marseilleza pentru Excelența Sa, domnul Philippe Gustin.

Alexandru Gruian, președintele festivalului, spune că pregătirile au intrat pe ultima sută de metri și că, dacă vremea va fi favorabilă, această ediție ar trebui să fie de succes.

“Faptul că am reușit să organizăm Opera Nights în două orașe, la Deva și la Hunedoara, este o mare reușită pentru care ne-am asumat riscuri deloc neglijabile. Cred însă să putem oferi publicului muzică de calitate într-o ambianță relaxantă, neobișnuită, iar asta ne oferă cele mai mari satisfacții.”, a mai adăugat el.  

afis ON

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează