Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociatia Mioritics este “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila!”

0

Mihai Dragomir, presedintele asociatiei Mioritics, povesteste intr-un interviu realizat de Societal despre implicarea organizatiei in promovarea dezvoltarii durabile, mai precis promovarea patrimoniului cultural din zona Transilvaniei si protejarea mostenirii culturale.

Cu ce se ocupa Asociatia Mioritics?

“Asociatia Mioritics lucreaza in zona Transilvaniei din 2004 si desfasoara proiecte in domeniul protejarii si promovarii patrimoniului cultural si dezvoltarii turismului cultural. Pana in prezent, activitatile noastre au fost desfasurate in parteneriat cu Biroul Regional UNESCO din Venetia. (…) Suntem orientati in special pe patrimoniul sasesc deci pe tema bisericilor fortificate si ne implicam cat se poate de mult in constientizarea comunitatilor care din pacate nu sunt foarte aproape de acest patrimoniu lasat de sasi. Vrem de asemenea sa implicam mai mult in activitatile noastre tanara generatie.”

Cum se integreaza ideea de ‘patrimoniu’ in conceptul de dezvoltare durabila?

“Daca pornim de la ideea ca ‘patrimoniu’ sau ‘heritage’ insemana ‘mostenire’, trebuie sa ne pastram mostenirea si deocamdata pot sa spun ca noi nu prea suntem niste buni mostenitori. De aceea incercam sa ii invatam pe cei mai mici sa aibe grija. Dezvoltarea durabila nu se poate face, mai ales in zona noastra, fara implicarea comunitatii si fara dezvoltarea acelor activitati care sunt comune si care au o legatura culturala cu zona respectiva. “

Interviul filmat poate fi vizualizat pe pagina www.societal.ro

Mai multe informatii despre misiunea si proiectele Asociatiei Mioritics gasiti pe site-ul www.mioritics.ro.

Despre campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”

Societal este un proiect coordonat de Asociatia REPER21 in parteneriat cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES. Societal vizeaza proiectele triplu-performante: ecologice, echitabile social si eficiente economic. Prin campania “Non-profit, dar Pro-dezvoltarea durabila”, Societal isi propune sa implice organizatiile societatii civile intr-o discutie despre dezvoltarea durabila pornind de la propriile activitati, proiecte si experiente. Cele 35 de video-uri ale campaniei prezinta contributia ONG-urilor din Romania la dezvoltarea durabila. Toate organizatiile non-profit interesate de demersul Societal pot sustine dezvoltarea durabila, promovand mai departe video-urile si bannerele campaniei.

Materialele pot fi preluate de pe pagina campaniei.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.