Apel participare la cea de-a 4-a ediţie a festivalului de scurt metraje Balkans Beyond Borders – Reinventing Bridges

0

Au început înscrierile pentru cea de-a 4-a ediţie a festivalului de film de scurt metraj Balkans Beyond Borders. Pentru a patra oara, îi invităm pe tinerii realizatori de filme să ne împărtăşească viziunea lor prinintermediul creaţiilor personale şi să „reînventeze punţi”.

“Our contemporaneity is manifested as a time when we analyse everything. The present is not only a transitory instance, but becomes a site of permanent rewriting of the past and the future, of permanent rewriting of history.” [ „Actualitatea noastră se manifestă ca un moment în care analizăm totul. Prezentul nu e numai o situaţie tranzitorie, ci devine un loc în care se rescriu în permanenţă trecutul şi viitorul, întreaga istorie.” (Boris Groys) ]

Odată cu căderea zidului Berlinului şi cu încheierea Războiului Rece, Europa a intrat într-o nouă eră istorică. Marcate de un trecut comunist şi de un viitor european, multe dintre ţări au suferit schimbări radicale în ultimii 23 de ani. Locuitorii ţărilor din Balcani, deşi vecini, nu împărtăşesc aceleaşi experienţe personale, istorice, politice şi sociale când se raporteaza la aceste schimbări. Drept urmare şi aşteptările lor cu privire la viitor sunt diferite.

Ce întrebări şi probleme legate de trecut şi viitor sunt importante pentru prezent? Cum reuşesc Balcanii, cu toată diversitatea specifică zonei, să îşi rescrie trecutul şi să îşi reinventeze viitorul? Cum se poate traduce sau reprezenta acest proces prin intermediul imaginilor?

Tinerii artişti din zona Balcanilor şi nu numai(Sud – Estul Europei) cu vârsta de până la 35 de ani sunt invitaţi să îşi trimită propriile scurt metraje legate de tematica din acest an – Reinventing Bridges.

Înscrierile sunt deschise înte 17 decembrie 2012 şi 1 iunie 2013, iar festivalul va avea loc în  septembrie 2013, la Bucureşti.

Mai multe informaţii despre procesul de aplicare sunt disponibile pe site-ul Balkans Beyond Borders: www.balkansbeyondborders.eu,  pe pagina de Facebook(Balkans Beyond Borders) şi pe Twitter (BalkansBB).

Contactaţi-ne la:  info@balkansbeyondborders.eu.

BBB_reinventing_bridges_logo_1

Balkans Beyond Borders:

BBB este o organizaţie non-profit formată din 9 tineri din Sud-Estul Europei. Obiectivul general al organizaţiei este de a promova mobilitatea şi cooperarea în rândul tinerilor din zona balcanică şi de a consolida indentitatea europeană din zona Balcanilor. Acest obiectiv se realizează în mai multe feluri: printr-un festival de filme de scurt metraj tematice, prin ateliere de filmmaking, seminarii şi prin dezvoltarea unei reţele vaste de colaboratori.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează