Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel participare la cea de-a 4-a ediţie a festivalului de scurt metraje Balkans Beyond Borders – Reinventing Bridges

0

Au început înscrierile pentru cea de-a 4-a ediţie a festivalului de film de scurt metraj Balkans Beyond Borders. Pentru a patra oara, îi invităm pe tinerii realizatori de filme să ne împărtăşească viziunea lor prinintermediul creaţiilor personale şi să „reînventeze punţi”.

“Our contemporaneity is manifested as a time when we analyse everything. The present is not only a transitory instance, but becomes a site of permanent rewriting of the past and the future, of permanent rewriting of history.” [ „Actualitatea noastră se manifestă ca un moment în care analizăm totul. Prezentul nu e numai o situaţie tranzitorie, ci devine un loc în care se rescriu în permanenţă trecutul şi viitorul, întreaga istorie.” (Boris Groys) ]

Odată cu căderea zidului Berlinului şi cu încheierea Războiului Rece, Europa a intrat într-o nouă eră istorică. Marcate de un trecut comunist şi de un viitor european, multe dintre ţări au suferit schimbări radicale în ultimii 23 de ani. Locuitorii ţărilor din Balcani, deşi vecini, nu împărtăşesc aceleaşi experienţe personale, istorice, politice şi sociale când se raporteaza la aceste schimbări. Drept urmare şi aşteptările lor cu privire la viitor sunt diferite.

Ce întrebări şi probleme legate de trecut şi viitor sunt importante pentru prezent? Cum reuşesc Balcanii, cu toată diversitatea specifică zonei, să îşi rescrie trecutul şi să îşi reinventeze viitorul? Cum se poate traduce sau reprezenta acest proces prin intermediul imaginilor?

Tinerii artişti din zona Balcanilor şi nu numai(Sud – Estul Europei) cu vârsta de până la 35 de ani sunt invitaţi să îşi trimită propriile scurt metraje legate de tematica din acest an – Reinventing Bridges.

Înscrierile sunt deschise înte 17 decembrie 2012 şi 1 iunie 2013, iar festivalul va avea loc în  septembrie 2013, la Bucureşti.

Mai multe informaţii despre procesul de aplicare sunt disponibile pe site-ul Balkans Beyond Borders: www.balkansbeyondborders.eu,  pe pagina de Facebook(Balkans Beyond Borders) şi pe Twitter (BalkansBB).

Contactaţi-ne la:  info@balkansbeyondborders.eu.

BBB_reinventing_bridges_logo_1

Balkans Beyond Borders:

BBB este o organizaţie non-profit formată din 9 tineri din Sud-Estul Europei. Obiectivul general al organizaţiei este de a promova mobilitatea şi cooperarea în rândul tinerilor din zona balcanică şi de a consolida indentitatea europeană din zona Balcanilor. Acest obiectiv se realizează în mai multe feluri: printr-un festival de filme de scurt metraj tematice, prin ateliere de filmmaking, seminarii şi prin dezvoltarea unei reţele vaste de colaboratori.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.