Antreprenoriat cu impact social pozitiv. De Bine despre Romania.

5

Salut. Sunt Florin Ghinda, unul dintre initiatorii platformei RomaniaPozitiva.ro. Iti scriu acest mesaj pentru ca avem o poveste noua pe care dorim sa o impartasim cu tine. Ne face placere sa te anuntam ca platforma RomaniaPozitiva se dezvolta in mod sustenabil. In premiera, platforma noastra beneficiaza de sprijin financiar, dupa aproape 6 ani de la primul articol publicat.

Dorim sa crestem in mod sustenabil. Cum procedam?

Credem in continuare in puterea voluntariatului, dar mai credem si in puterea antreprenoriatului cu impact pozitiv in societate. Stim ca un proiect are nevoie de resurse pentru a se sustine si pentru a se dezvolta sanatos. Dorim, insa sa gandim un model de “afacere” in alt mod. Diferit. Sanatos si cu grija. Credem in puterea antreprenoriatului cu impact pozitiv in societate si oricat de pretentios suna, credem ca poate sa fie si pus in practica. Credem in parteneri de Bine care vad dincolo de cifre. Care vad, simt si doresc impactul pozitiv in societate.

Ce facem cu banii de la partenerii de Bine?

Evident, banii rezultati din parteneriate sunt necesari pentru sustinerea platformei de Bine si pentru dezvoltarea ei. Important este si faptul ca vom  directiona o parte din banii rezultati din parteneriatele finalizate catre un beneficiar, un proiect cu impact social pozitiv. Beneficiarul este ales impreuna cu partenerul nostru din perioada respectiva.

—-

Ce fel de parteneri de Bine ne dorim?

Dorim sa ne imprietenim cu parteneri care desfasoara activitati compatibile cu ideea platformei noastre, de Bine despre Romania. Parteneri care sa fie dornici sa investeasca o parte din banii parteneriatului – impreuna cu noi – intr-un proiect social.

Vrei sa povestim mai multe despre aceasta idee?

Te rugam sa ne contactezi la adresa de email romaniapozitiva@gmail.com pentru a discuta mai multe detalii despre cum putem sa avem impact pozitiv in societate.

De Bine. Sustenabil.

Florin

RomaniaPozitiva. De Bine despre Romania.

 ———————————————————————————————————————————————

update, 10 aprilie 2012

Un cadou de Sarbatoare pentru tine si o fapta de Bine pentru ei!

Salut!

In urma cu mai multe luni iti povesteam despre o initiativa RomaniaPozitiva de antreprenoriat cu impact social Pozitiv. Am dorit sa gandim un model de “afacere” in alt mod. Diferit. Sanatos si cu grija. Primul partener al demersului nostru au fost prietenii de la PravaliadeAcasa.ro. Mai multe informatii despre PravaliadeAcasa te invitam sa citesti si in interviul de la finalul acestui articol.

Antreprenoriat cu impact social Pozitiv

Banii rezultati din parteneriatul cu PravaliadeAcasa sunt necesari pentru sustinerea platformei de Bine, RomaniaPozitiva. Am promis ca vom directiona o parte din banii rezultati din parteneriat catre un beneficiar, pentru a sustine proiect social. Pentru primul proiect am ales Asociatia Prietenia, o organizatie cu misiunea de a oferi sprijin, asistenta si ingrijire persoanelor cu dizabilitati mentale.

Concret, care este “oferta” de cadou pentru tine?

– 

Un cadou de Sarbatoare pentru tine si o fapta de Bine pentru Asociatia Prietenia!

Noi (RomaniaPozitiva) am cumparat cu o parte din banii primiti de la PravaliadeAcasa cateva dintre produsele  facute la Asociatia Prietenia si dorim sa iti facem tie cadou unul dintre urmatoarele 3 categorii de produse (oita, set pandativ cu briosa sau suport lumanare). Avem mai multe exemplare din fiecare categorie.

Avem nevoie si de ajutorul tau pentru a ajuta impreuna Asociatia Prietenia!

Doneaza o suma de bani catre Asociatia Prietenia, iar noi iti trimitem acasa unul dintre cele 3 cadouri! Te rugam sa ne contactezi la adresa de email romaniapozitiva@gmail.com pentru a ne transmite dovada donatiei catre Asociatia Prietenia, optiunea ta de cadou si adresa ta, iar noi incercam sa iti trimitem produsul prin posta.

Poti sa donezi catre Asociatia Prietenia la urmatoarele date: ASOCIATIA PRIETENIA, cod fiscal 8724211, cont bancar RO15BRDE426SV15587734450

“Oferta” noastra este valabila in cursul acestei saptamani, pana vineri, 13 aprilie 2012.

Oita

Set pandativ cu briosa

Suport lumanare

 

Despre Asociatia Prietenia

Asociatia “Prietenia” a luat fiinta in 1996 si este o organizatie non-guvernamentala, romaneasca, apolitica, fara scop lucrativ, avand ca obiect asistarea, sustinerea si ingrijirea copiilor si adultilor cu nevoi speciale folosind pedagogia curativa si terapia sociala initiate de Rudolf Steiner, ca metoda de lucru. Membrii Asociatiei sunt parinti, cadre didactice si alte persoane dornice sa ajute copiii, tinerii si adultii cu dizabilitati de care Asociatia “Prietenia” se preocupa. In proportie de 80% dintre copiii si tinerii asistati sufera de afectiuni mentale severe si profunde, deficiente neuromotorii si asociate (Sindrom Down, autism, epilepsie, retard mintal, absenta limbajului, tulburari de comportament, pareza spastica) si nu au putut fi integrati in nici un alt sistem de invatamant si munca din Romania. Pentru a ajuta acesti copii, tineri si adulti, Asociatia “Prietenia” si-a propus si a realizat urmatoarele: • infiiintarea unei scoli si sustinerea activitatii scolare – in 1996 a infiintat CPCTS Corabia in parteneriat cu Ministerul Invatamantului si Sonnhalde Gempen Elvetia • continuarea cu o scoala profesionala – in 1998 a fost infiintata si scoala profesionala cu profil tamplarie –tapiterie in cadrul CPCTS Corabia • integrarea ulterioara a adultilor cu dizabiliati in societate – in 2006 a fost infiintat CST Pantelimon.

Sursa: aici.

————————————————————————————————————————————–

Interviu cu PravaliadeAcasa.ro

RomaniaPozitiva: De ce acest concept? Cui se adreseaza Pravalia?

Ideea lansarii unui magazin online cu bunatati romanesti a plecat de la o experienta personala, traita de Ovidiu Sandor, initiatorul proiectului, om de afaceri timisorean (el a fost plecat din tara pentru o perioada mai mare de timp, in Suedia, unde si-a facut studiile doctorale).

In perioada petrecuta in Suedia, “fie ca doream sa ma mandresc cu tot ce e romanesc si de calitate in fata unor prieteni straini, fie ca, brusc, ma lua dorul de acasa, sentiment puternic in special in prag de sarbatori” nu-i era deloc usor sa gaseasca produse romanesti pe care sa le scoata cu mandrie in lume.

In situatia asta trebuie ca se afla multi romani plecati la studii sau la munca, care simt nevoia sa se mandreasca cu autenticul nostru, satui de povara unei imagini negative. Targetul il constituie in primul rand romanii din diaspora care au, in sfarsit, un magazin online, usor de accesat. Doar in 8 tari (Italia, Spania, Germania, SUA, Canada, Franţa, Anglia şi Israel) de exemplu, se afla peste 4.4 milioane de romani. Acestora li se adauga romanii din tara sensibili la autenticul romanesc, dar si straini care cunosc Romania (de exemplu expati care au avut o experienta reusita la noi), sunt atasati si vor sa duca cu ei o parte din Romania.

RomaniaPozitiva: Cine sunteti?

Ovidiu Sandor este initiatorul proiectului, dar punerea lui in aplicare nu ar fi fost posibila fara un coordonator, omul potrivit la locul potrivit, Natca Vaszilcsin. Natca este banateanca de nationalitate bulgara, a terminat Facultatea de Litere si are o experienta vasta in logistica, activand inainte la TNT.

“Cand am inceput proiectul, credeam ca cea mai mare provocare va fi sa gasesc produse faine din Romania, care sa fie apreciate, sa placa clientilor nostri. Componenta asta s-a dovedit cea mai usoara, intrucat gasesc, aproape in fiecare zi, cate un produs romanesc surpinzator ca dulceata de prune cu nuca sau figurinele de ingerasi, lucrate manual”, ne-a declarat Natca.

RomaniaPozitiva: De ce ati ales RomaniaPozitiva ca partener?

Chiar daca are un business plan, Pravaliadeacasa.ro este un proiect unde investim mult suflet. Credem ca Pravalia de acasa are un puternic potential social. Ganditi-va doar la incurajarea mestesugarilor autentici si a indeletnicirilor traditionale pe cale de disparitie prin deschiderea unui canal de vanzare de masa, ce le este pus la dispozitie gratuit. Credem in idei de bine pentru Romania, RomaniaPozitiva si Pravalia de acasa impartasesc valori comune, alegerea RomaniaPozitiva ca partener este deci o decizie fireasca.

—————————————————————————————————————————————–

 

Vrei sa povestim mai multe despre aceasta idee?

Dorim sa ne imprietenim cu parteneri care desfasoara activitati compatibile cu ideea platformei noastre, de Bine despre Romania. Parteneri care sa fie dornici sa investeasca o parte din banii parteneriatului – impreuna cu noi – intr-un proiect social.

Te rugam sa ne contactezi la adresa de email romaniapozitiva@gmail.com pentru a discuta mai multe detalii despre cum putem sa avem impact pozitiv in societate.

De Bine. Sustenabil.

RomaniaPozitiva. De Bine despreRomania.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

5 comentarii

  1. avatar
    ciutureanu rodica on

    ..un proiect social !…foarte frumos ! …mult succes!

    Antreprenoriat cu impact social pozitiv !…suna foarte frumos ! De astfel de proiecte avem nevoie, mai ales in mediul rural !…impactul social ar fi nemaipomenit !!!!!

  2. Pingback: Un cadou de Sarbatoare pentru tine si o fapta de Bine pentru ei! | Romania Pozitiva

  3. avatar

    Buna ziua, puteti pune pe site un cod HTML pt un buton/ widget Romania Pozitiva de adaugat pe blogurile si site-urile celor care va citesc? asa am putea atrage mai multi vizitatori aici 🙂

    O zi frumoasa!

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.