Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Aleargă pentru sănătatea ta şi a naturii la CROSUL PĂDURII!

0

ViitorPlus şi Asociaţia Bucharest Running Club organizează, cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, Crosul Pădurii. Pe 29 mai 2011, în Parcul Tineretului, va avea loc a treia ediţie a Crosului Pădurii, prilej de a alerga pentru sănătatea ta şi de a strânge fonduri pentru împădurirea terenurilor degradate în programul “Adoptă un copac!”.

Crosul Pădurii este unul din cele trei antrenamente de pregătire pentru Raiffeisen Bucharest International Marathon, ce va avea loc pe 9 octombrie 2011. Scopul principal este creşterea gradului de conştientizare a populaţiei cu privire la problemele pădurilor din România şi strângerea de fonduri pentru împăduriri în cadrul programului „Adoptă un copac!”  . Este al treilea an consecutiv în care Maratonul se asociază cu o cauză ecologică, prin parteneriatul cu ViitorPlus şi programul „Adoptă un copac!”. Prin acest program au fost plantaţi până în prezent 155.000 puieţi, pe o suprafaţă de 24,5 hectare. Aceştia vor fi îngrijiţi timp de şase ani, pentru a fi aduşi la maturitate.

„ Suntem deja la a III-a ediţie a Crosului Pădurii şi, uitându-ne în spate, la celelalte ediţii, nu putem decât să fim bucuroşi de toate rezultatele de până acum: fonduri pentru plantarea a peste 1500 de puieţi şi peste 1000 de kg deşeuri de  hârtie colectate de la alergători. Crosul Pădurii este mult mai mult decat un cros, unde oamenii vin să alerge pentru sănătatea lor, este un loc unde oamenii socializează şi luptă împreună pentru o cauză nobilă – strângerea de fonduri pentru proiectul „Adoptă un copac!”. Sperăm că şi la ediţia a III-a a Crosului Pădurii din 29 mai 2011 să fiţi alături de noi în număr cât mai mare şi să realizăm împreună lucruri practice pentru viitorul nostru.”Teia Marina Gavrilescu – Preşedinte ViitorPlus.

Ediţia din acest an a Crosului Pădurii este structurată în trei curse:

1. Cursa 10 Km

2. Cursa 3 km.

3. Cursa Copiilor 1 km.

Cei care doresc să se antreneze pentru Cros, pot veni în Parcul Tineretului de la ora 18:00 în zilele de 19, 22 mai , şi în fiecare zi în intervalul 23-27 mai. Antrenamentele sunt conduse de profesioniştii de la Ro Club Maraton.

Pe lângă cursele de alergare, vor fi organizate şi o serie de activităţi destinate copiilor, pentru a sărbători alături de ei apropierea zilei de 1 Iunie. Aceştia vor realiza desene pe asfalt, vor picta pe sacoşe ecologice şi se vor juca cu cei de la Lumebuna.ro. La eveniment vor fi prezenţi şi cei de la Multumeste.net prin Copacul Mulţumirilor. Avem parte şi de susţinerea celor de la FunScience – „Profesorii trăzniţi” îi vor învăţa pe cei mici despre dezvoltarea durabilă, iar Vizoo îi va transforma pe cei mici în personajele de poveste preferate prin face-painting şi le vor modela figurine din baloane.

Taxa de înscriere pentru persoanele fizice este de 25 lei până pe 20 mai şi 30 lei după această dată, iar taxa mai include şi 3 kilograme de deşeuri de hârtie. Există şi posibilitatea oferirii unor pachete de participare speciale pentru companii şi angajaţii acestora. De asemenea, pentru elevi şi studenţi, taxa este de 20 de lei pe baza carnetului, plus cele 3 kg de maculatură pentru reciclare. Fondurile obţinute din reciclarea hârtiei vor fi redirecţionate către împăduriri. Astfel, hârtia reciclată ajută atât la salvarea unor copaci de la tăiere (o tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 15 arbori maturi), cât şi la plantarea de noi copaci.

Înscrieri la Cros şi mai multe detalii pe www.viitorplus.ro/crosulpadurii


Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.