Alearga pentru sanatatea ta! Oradea City Running Day 2011

0

Orasul Oradea se pregateste sa fie gazda unui eveniment de amploare, dedicat tuturor iubitorilor de sport si nu numai, care doreste sa popularizeze miscarea ca stil de viata si sa creasca responsabilitatea sociala. Astfel, pe 18 Septembrie o sa aiba loc prima editie a unui eveniment dedicat atletismului “Oradea City Running Day”.

Scopul evenimentului este popularizarea miscarii in randul oamenilor si se desfasoara sub sloganul: „Alearga pentru sanatatea ta”, menit sa creasca gradul de constientizare asupra beneficiilor pe care sportul le are asupra sanatatii si modul in care imbunatateste stilul de viata.

Evenimentul se va desfasura pe parcursul a unei zile si este dedicat tuturor grupurilor de varsta.

Vor fi urmatoarele curse:

  • SEMIMARATON- 21 km – se adresează persoanelor peste 16 ani , categoria F şi M
  • ŞTAFETĂ SEMIMARATON– (2×10,54 km)- categoria F şi M sau mixt
  • ŞTAFETA FIRMELOR-TEAM BUILDING (5x 4,25 km)-categoria F şi M sau mixt
  • CURSA POPULARĂ (ALERGARE PENTRU PROIECTELE COMUNITĂŢII) 4,5 km se adresează tuturor categoriilor de vârstă
  • CURSA COPIILOR 1 km – se adresează copiilor între 6-9 ani

Evenimentul doreste printre altele sa creasca si responsabilitatea sociala, astfel fiecare participant va putea sa isi aleaga un ONG in numele caruia doreste sa alerge, iar jumatata din taxa de participare, respectiv 10 ron, va fi donata organizatiei alese.

Un asemenea eveniment atrage dupa sine si o serie intreaga de avantaje. In primul rand, datorita caracterului international, acesta va duce la cresterea potentialului turistic al orasului Oradea, dar si al tarii in general. Apoi, sportul de masa este extrem de apreciat si promovat in Comunicatea Europeana, iar “Oradea City Running Day”, va duce la formarea unei imagini pozitive a orasului nostru. Si nu in ultimul rand, acest eveniment va ofei un exemplu catre celelalte orase ale tarii. O dovada ca prin pasiune si dedicatie se pot face lucruri frumoase si de succes iar tanara generatie poate fi indrumata catre sport.

S-a dat startul pentru inscrieri la prima editie „Oradea City Running Day 2011”.

Invitam toti iubitorii sportului si nu numai sa se alature acestui eveniment de anvergura ce va avea loc in data de 18 Septembrie in centrul orasului Oradea.

Un interviu cu initiatorul si organizatorul principal al evenimentului, Deme – Molnar Jozsef:

“De mic copil imi placea miscarea, tot timpul am facut sport. La varsta de 15 ani, am inceput atletismul, sportul care mi-a dat foarte multe satisfactii in viata. Incepusem cu probele de alergare semifond, 800-1500m, iar cum treceau anii, m-am orientat spre mare fond 5000m, 10000m Semimaraton(21km) si Marathon (42km). Un participant frecvent al multor concursuri nationale si internationale, ca sportiv de performanta, am fost legitimat la mai multe cluburi sportive din tara. In 1999 am fost desemnat cel mai bun alergator de fond al orasului Oradea.
Am avut ocazia sa fiu  Partener de Antrenament- Sparing langa atlete renumite, precum Gabi Szabo si Lidia Simon.”

De unde idea initiativei?

Cat am fost sportiv legitimat (12 ani) nu s-a organizat un astfel de eveniment in Oradea niciodata. Imi doream foarte mult sa castig un semimaraton in orasul meu natal. De atunci tot am zis, ca odata voi organiza eu un Semimaraton International in Oradea. Cred ca acum e momentul sa facem acest pas! Fiind ca nu mai sunt sportiv de performanta, cu toata energia ma concentrez ca prima editie “Oradea City Running Day” sa fie o reusita, si sa incepem sa construim o traditie din acest eveniment.

Deme-Molnar Jozsef – organizator

Pentru inscrieri si alte informatii va invitam sa accesati site-ul official: www.oradeacityrunningday.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează