Afacerea sociala Romano ButiQ este semifinalista la premiul Comisiei Europene: EU Social Innovation Award

1

Din peste 600 de aplicari din toate statele membre, o idee romaneasca ─ cooperativele Romano ButiQ ─ a fost selectata de catre reprezentantii Comisiei Europene în semifinalele EU Social Innovation Award.

Competitia se adreseaza celor care reusesc sa gaseasca solutii viabile pentru crearea de noi locuri de munca, pentru îmbunatatirea conditiilor de lucru sau pentru cresterea numarului de oportunitati, cu precadere în randul categoriilor care, din motive de gen, varsta, handicap sau alte decalaje, sunt blocate pe piata muncii.

Romano ButiQ_EU Social Innovation Award 2Împartasind crezul Comisiei Europeane, prezent în descrierea competitiei ─ “a nu face nimic în privinta somajului sau a angajarii va avea efecte distructive ce vor umbri economia si societatea în anii care vor veni” ─ cooperativele Romano ButiQ conecteaza peste 100 de mestesugari cu o piata online de desfacere (www.mbq.ro) si un hub de inovare si inventarea a noi produse realizate cu mestesugurile vechi. Ofera astfel comunitatilor rome parghii prin care acestea sa se poata întretine singure si sa duca o viata mai buna,  apeland la potentialul creativ al mestesugarilor, mostenit si rafinat timp de sute de ani.

Lansata la 1 octombrie 2012, competitia a ajuns în etapa de semifinale, iar reprezentantii Romano ButiQ sunt acum la Amsterdam, alaturi de mentori si oficali din Comisie, într-un eveniment de trei zile pentru a promova ideea si a o dezvolta astfel încat sa fie relevanta dincolo de statul membru initiator.

Castigatorul va fi anuntat în mai în Bruxelles, iar ideea romaneasca poate fi votata aici:

http://socialinnovationcompetition.eu/413/.                                                                                                                                                                                                                                                     

Cooperativele Romano ButiQ fac parte din proiectul  Romano Cher – Casa Romilor”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 (56327) – “Investeste în oameni”. Proiectul are ca obiectiv principal readucerea meseriasul tradiţional de etnie roma pe piaţa economica si în viata activa a comunitatii.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.