Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Acum poti sa te faci Voluntar de profesie. Afla cum!

0

A doua editie a programului „Voluntar de profesie” de la Fundatia Vodafone

Din septembrie, incepe a doua editie a programului „Voluntar de profesie”, lansat de Fundatia Vodafone

  • Cei 18 castigatori ai programului „Voluntar de profesie” vor incepe activitatea din 15 septembrie in organizatiile non profit pe care le-au ales

  • Durata programului se extinde de la 4 la 6 luni, iar numarul voluntarilor a crescut de la 12 anul trecut, la 18 in 2011

 

Cei 18 voluntari selectati in cadrul programului de responsabilitate sociala „Voluntar de profesie”- E usor sa ajuti!, initiat de Fundatia Vodafone Romania, incep luna aceasta lucrul in cadrul organizatiilor pentru care au optat. Pentru editia din anul 2011, programul „Voluntar de Profesie” va beneficia de un buget de 100.000 Euro.

Voluntarii selectati au varste cuprinse intre 22 si 43 de ani, sunt din Baia Mare, Bucuresti, Constanta, Costesti, Iasi, Ploiesti si Targoviste si au profesii diferite: biolog, jurnalist, economist, avocat, asistent social, actor. Ceea ce ii leaga este pasiunea pentru voluntariat si dorinta de a sustine comunitatea. Activitatea lor in cadrul programului poate fi urmarita pe www.facebook.com/fundatiavodafone.

 

„Sunt multe reactii pozitive de cand Fundatia Vodafone a lansat acest program in Romania, prin care indemnam si sustinem romani cu diverse profesii sa vina in ajutorul semenilor lor.  Rezultatele primei editii, ca si proiectele inscrise anul acesta in fazele preliminare, ne-au incurajat sa crestem numarul de voluntari, ca si investitia in program. Cei 18 voluntari ai acestei editii au intrerupt activitatea lor zilnica pentru o perioada de sase luni pentru a se dedica unei organizatii non profit”, a declarat Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.

Organizatiile non profit pentru care au optat cei 18 voluntari sunt: Fundatia Touched Romania, Asociatia Up-Down, Asociatia Sfantul Stelian, Fundatia Baylor Marea Neagra, Crucea Rosie Romana – Iasi, Organizatia EMMA, Asociatia Romana pentru Educatie si Dezvoltare, Asociatia Centrul de Performanta Before&After School Conil, Asociatia Salveaza Vieti, Fundatia Bethany, Asociatia Little People Romania, Asociatia Hercules, Asociatia Impreuna pentru ei, Organizatia SOS Satele Copiilor, Fundatia Chance for life, Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”, Fundatia Hope&Homes for Children si Centrul Horia Motoi.

Aflat la a doua editie, programul se bucura de o popularitate crescuta in randul romanilor, numarul voluntarilor selectati pentru program crescand anul acesta cu 50% comparativ cu editia precedenta. In plus, in primii doi ani de la lansarea proiectului, Fundatia Vodafone Romania a primit aproximativ 800 de aplicatii din partea persoanelor care doresc sa devina voluntari de profesie. Aplicatiile inregistrate anul acesta in cadrul programului „Voluntar de profesie” vizeaza anumite aspecte importante ale vietii sociale din Romania, precum copiii aflati in risc de abandon, tinerii cu dizabilitati locomotorii sau intelectuale, copii cu sindrom Down, familii aflate in dificultate sau comunitati defavorizate.

Fundatia Vodafone asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar primeste un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului „Voluntar de profesie”.

Programul Voluntar de profesie a fost lansat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial. Pana astazi, peste 700 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de organizatii non profit din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 14 tari. Fundatia Vodafone Romania a lansat acest program in mai 2010.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 13 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 400 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 10 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.