Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României

0

Plantăm fapte bune în România” a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României

În cadrul unei ceremonii, organizată în 15 aprilie 2013, la Palatul Elisabeta, echipa „Plantăm fapte bune în România” a primit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

Vizual Inaltul Patronaj PFBRo - patrat

Alteţa Sa Regală a felicitat voluntarii Plantăm fapte bune în România pentru eforturile depuse şi şi-a exprimat totodată bucuria de susține această iniţiativă de împădurire. Unul din motivele acordării Înaltului Patronaj a fost acela că eforturile de a creşte şi proteja pădurile sunt planetare, iar în România problema tăierilor ilegale trebuie tratată cu seriozitate. Alteţa Sa şi-a exprimat dorinţa de a se implica activ alături de echipă, de a veni în teren la plantare de arbori, dar şi de a susţine eforturile de protejare a pădurilor de tăieri ilegale prin aplicaţia online Harta tăierilor de păduri.

 

“Înaltul Patronaj înseamnă pentru noi onorarea a doi ani de activitate voluntară în 9 comunităţi locale. Acesta reprezintă totodată şi un punct de dezvoltare: ne propunem ca în următorii 5 ani să construim câte o echipă de organizatori de împădurire şi protejare a pădurilor în fiecare judeţ din ţara noastră. Astfel plantăm fapte bune în România.“ a declarat Liana Buzea, reprezentantul naţional al “Plantăm fapte bune în România”.

Înaltul Patronaj a fost acordat în urma unui proces amplu de evaluare a activităţilor organizate în cadul iniţiativei „Plantăm fapte bune în România”, a experienţei membrilor echipei, a partenerilor implicaţi cât şi a modalităţilor de garantare a rezultatelor estimate.

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă a societăţii civile tinere din România, bazată pe voluntariat, programată a se derula pe o perioadă de 5 – 7 ani la nivel naţional. Iniţiativa constă în acţiuni de conştientizare, împădurirea terenurilor publice neproductive şi monitorizarea legalităţii tăierilor de păduri. Din 2011,Plantăm fapte bune în România a mobilizat 4850 de voluntari, cu ajutorul cărora au fost plantaţi peste 78.700 de arbori forestieri, pe 31 hectare de terenuri publice neproductive, şi a raportat aproape 2000 de tăieri de păduri în întreaga ţară. Judeţele în care iniţiativa desfăşoară în prezent acţiuni sunt: Argeş, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Prahova, Satu Mare şi Timiş.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.