A ÎNCEPUT Mediaş Central European Film Festival

0

 

MECEFF 2012: A ÎNCEPUT CEA DE-A TREIA EDIȚIE!

Ieri, 24 iunie, a început cea de-a treia ediție a MECEFF – Mediaş Central European Film Festival, singurul eveniment din România dedicat în exclusivitate cinema-ului din acest perimetru geografic.

Vreme de cinci zile – festivalul are loc în perioada 24-28 iunie – Piața Primăriei, Sala Traube, Cinema Mediensis, Sinagoga și Centrul de documentare și informare Romgaz vor găzdui evenimentele speciale și proiecțiile din cadrul MECEFF 2012.

God, Man, DevilCapul de afiș al acestei cea de-a doua ediții o reprezintă, fără doar și poate, secțiunea competitivă formată din șapte filme, toate câştigătoare ale Premiilor naționale anuale acordate de fiecare dintre țările participante Cehia (Patru sori, scris și regizat de Bohdan Sláma), Slovacia (Made in Ash  scris și regizat de Iveta Grofova), Austria (Atmen, scris și regizat de Karl Markovics), Ungaria (Examenul, regizat de Péter Bergendy), România (Despre oameni și melci, scris de Ionuț Teianu și regizat de Tudor Giugiu), Polonia (În beznă, în regia Agnieszkăi Holland) şi Slovenia (Shanghai Gypsy, opoveste de dragoste scrisă și regizată de Marko Naberšnik).

Pe lângă competiția oficială, pasionații de cinema vor avea ocazia să vadă o serie „bonus” de producții din același spațiu geografic, filme selecționate în cele mai importante evenimente de profil din Europa și nu numai, programul Țară invitată: Germania, în cadrul căruia publicul cinefil va avea ocazia să se (re)întâlnească cu mari regizori ai cinema-ului german de ieri și de azi (Rainer Werner Fassbinder, Wim Wenders, Edgar Reitz sau Werner Herzog) și cu filmele realizate în Germania de către președintele festivalului, regizorul Radu Gabrea, portretul dedicat producătoarei germane Renate Ziegler și o serie de filme idiș restaurate, alese în cadrul secțiunii armean „Selecția Președintelui”.

……………………………………………………………………………………………………………………….

MECEFF – Mediaş Central European Film Festival este organizat de Ecran Cinema Management, Primaria Mediaș, CNC, Regiunea Târnavelor și Ministerul Culturii.

Website: www.meceff.ro

Facebook: www.facebook.com/#!/MeCEFF

Parteneri media: TVR, Radio România Cultural, Radio România Târgu Mureș, Zile şi Nopţi, Port.ro, Cinemagia, Film New Europe, CinemaRx, Rondul de Sibiu, Liternet, Cinefan, Film Reporter, Blog de cinema, România Pozitivă, ArtActMagazine, Studentie.ro,

Nova TV, Radio Mediaş, Radio Ring, Monitorul de Mediaş, Rondul de Sibiu, Sibiu 100%, Mediaş Newes – Mircea Hodarnau, Feri Teglas Blog, I Love Mediaş, Adevărul Verde în Faţă, Daniel Dabacan blog

Informaţia Săptămânii, Târnăveni.ro, MediasNewsBlog, Adevărul Verde-n Faţă, Revista Luceafarul

medias film festival 2013

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează