A fost lansata prima racheta spatiala romaneasca!

0

Minunea s-a întâmplat! Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică (ARCA) a lansat sâmbătă prima rachetă spaţială românească!

Racheta, denumită Helen 2 a decolat  de la bordul navei NSSL 281 Constanţa, aflată în largul Mării Negre, potrivit ARCA. Racheta a fost ridicată de pe vasul românesc cu ajutorul unui balon cu aer cald iar după ce a atins altitudinea necesară, motoarele au fost pornite şi racheta a pornit spre spaţiu, citează Adevărul.ro

În decursul a zece ani, ARCA a dezvoltat trei mari programe de cercetare aerospaţială: Demonstrator, Stabilo şi Haas-ELE. Racheta Demonstrator 2B, echipată cu primul motor din lume realizat din materiale compozite, reutilizabile, a fost lansată cu succes pe 9 septembrie 2004, de la Baza Forţelor Aeriene de la Capul Midia, de pe ţărmul Mării Negre.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează