Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A fost lansat primul manual digital din România! DESCARCĂ GRATUIT MANUALUL

0

Lecţia verde – Creează-ţi mediul! Holcim România a lansat primul manual digital din România

Holcim România a lansat “Lecţia verde – Creează-ți mediul!”, primul manual digital realizat în România. Acesta este un curs ecologic interactiv adresat elevilor din clasele III – VII (copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani).
Prin acest manual, Holcim România, alături de Ministerul Educației Naționale, își dorește să responsabilizeze elevii, părinții și întreaga comunitate locală, în vederea protejării mediului înconjurător.

Elevii pot accesa online la adresa web: www.lectiaverde.ro, de pe orice computer conectat la internet sau pot descărca gratuit manualul digital pe iPad, unde îl pot descărca cu iBooks.
Manualul ecologic interactiv este un mijloc educațional modern, care marchează începutul unei noi etape în dezvoltarea mijloacelor educaționale românești, fiind gândit ca o inițiativă de pionierat. Manualul digital „Lecția verde – Creează-ți mediul!” este o inițiativă a Holcim România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și a fost dezvoltat de Read Forward.

Ministrul Educatiei si manualul

“Cred că sistemul educațional românesc trebuie să privească spre viitor. Tehnologia, telefoanele inteligente, tabletele, calculatoarele fac parte din viața noastră și a copiilor noștri. Forma de exprimare a informației este din ce în ce mai importantă pentru noi adulții, și cu atât mai importantă pentru copiii noștri. Mediul digital permite interactivitatea și dinamismul pe care îl așteaptă tinerii și consider acest proiect un început promițător”, a declarat Remus Pricopie, Ministrul Educației Naționale.

Daniel Bach si Remus Pricopie“Pentru a construi un viitor mai curat, avem nevoie de tânăra generație. Copiii noștri trebuie să învețe despre impactul pe care îl are comportamentul nostru asupra mediului și despre importanța protejării acestuia. Manualul digital, pe care îl lansăm, oferă elevilor, într-un format interactiv și actractiv, informațiile de care au nevoie pentru a lua decizii susținute și responsabile în vederea conservării resurselor naturale și protejării mediului înconjurător”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim România.

Obiectul opțional digital vine ca o urmare firească a primului manual de educație ecologică pentru copii, lansat în 2004 la inițiativa Holcim România și dezvoltat cu avizul și în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Datorită succesului înregistrat, “Creează-ți mediul!” a fost introdus încă din 2008 în oferta națională a obiectelor opționale de studiu, pentru elevii din clasele III-VII, aprobată de Ministerul Educației Naționale. Încă de la începutul programului educațional au fost realizate atât manualele adresate elevilor, cât și ghidurile metodologice pentru cadrele didactice.

Obiectul opțional se predă, la ora actuală, în 250 școli din România, iar introducerea manualului digital poate fi posibilă în peste 5.000 de unități scolare din țară, în care există, conform datelor oficiale, calculatoare și conexiune la internet, de către clasele care aleg ca manual opțional de studiu „Lecția verde – Creează-ți mediul!”.

 

Manualul poate fi descărcat gratuit în format epub atât de pe magazinul iBookstore, pentru iPad, cât și de pe site-ul www.lectiaverde.ro. Pentru deschiderea manualului în format epub aveți nevoie de aplicația gratuită iBooks. Mai multe informaţii despre manualul digital “Lecţia Verde – Creează-ţi Mediul” pot fi găsite și pe pagina de Facebook www.facebook.com/lectiaverde.

Primul manual digital
Despre Holcim Romania
Holcim (Romania) S.A. deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Alesd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 1.000 angajati. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro

Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare în circa 70 de ţări, pe toate continentele.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.