Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

89 de povesti de implicare din arta voluntariatului / Lansarea „Portret de Voluntar” 6 decembrie 2010

0

Caleidoscop de portrete din arta voluntariatului

– 89 de poveşti de implicare –

Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat vă invită luni, 6 decembrie 2009, începând cu ora 11:00, la lansarea celei de-a IV-a ediţii a publicaţiei anuale „Portret de Voluntar”! Evenimentul va avea loc la Palatul Kretzulescu, sala UNESCO, şi marchează Ziua Internaţională a Voluntarilor, sărbătorită în întreaga lume în 5 Decembrie încă din 1985, în urma unei rezoluţii ONU.

„Portret de Voluntar” reuneşte an de an poveştile excepţionale de implicare ale celor mai dedicaţi voluntari nominalizaţi de organizaţii mari şi mici din întreaga ţară, într-un gest public de apreciere şi recunoaştere a dăruirii acestora. Anul acesta se regăsesc în paginile publicaţiei un număr de 89 de voluntari de toate vârstele şi pregătirile, care activează în diverse programe de voluntariat, în diferite colţuri ale ţării. Ediţia a patra a publicaţiei stă sub egida programului european Tineret în Acţiune,având şi o secţiune dedicată Serviciului European de Voluntariat.

Evenimentul de lansare este o ocazie în plus de a le mulţumi voluntarilor din ţară – alături de organizaţii, voluntari, finanţatori care sprijină programe de voluntariat, reprezentanţi ai autorităţilor publice şi persoane publice implicate în campanii de voluntariat – pentru sprijinul pe care l-au acordat pe parcursul anului 2010, prin timpul, energia şi abilităţile lor, unei mari diversităţi de cauze bune în comunităţile lor şi nu numai.

Nu în ultimul rând, ne dorim să punctăm oportunitatea Anului European al Voluntariatului 2011, un an plin de activităţi şi iniţiative în acest domeniu, care îşi propune să aducă în prim plan tematica voluntariatului, la nivel european şi naţional, dar şi nevoia de a recunoaşte valoarea celor care modelează, prin voluntariat, o Românie cu comunităţi mai active, mai sănătoase, mai normale. “Trei din zece europeni sunt voluntari şi 80% din populaţia UE consideră implicarea activă în viaţa socială drept crucială pentru democraţie. Suntem în pragul unui eveniment de amploare şi semnificaţie majoră pentru voluntarii şi mişcarea de voluntariat din România – anul 2011, declarat oficial de Comisia Europeană drept Anul European al Voluntariatului. Vă invit să răsfoiţi paginile acestei publicaţii, pline de exemple veritabile de implicare, dedicare şi pasiune, transpuse cu entuziasm şi devotament de oameni mari şi mici, în activităţi de voluntariat variate, răspândite pe tot cuprinsul ţării, de la activităţi punctuale de voluntariat, evenimente de promovare, programe solide şi durabile de implicare a voluntarilor, dar şi campanii naţionale de conştientizare şi responsabilizare, cum este ‘Let’s do it, Romania!’.” (Corina Pintea, Director Executiv, Pro Vobis)

Ediţia din acest an a publicaţiei face parte din proiectul IMPROVE – Informare, Motivare şi Promovare în România a Oportunităţilor de Voluntariat European, derulat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat în perioada aprilie-decembrie 2010, în parteneriat cu asociaţia ART Fusion (Bucureşti) şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune. Evenimentul de lansare este susţinut de CEPES – European Centre for Higher Education.

DESPRE PRO VOBIS – CENTRUL NAŢIONAL DE RESURSE PENTRU VOLUNTARIAT

Pro Vobis este o asociaţie neguvernamentală şi nonprofit înfiinţată în 1992. Misiunea Pro Vobis este de a promova voluntariatul în România ca resursă viabilă şi de neînlocuit în soluţionarea problemelor cu care se confruntă societatea şi de a dezvolta voluntariatul prin activităţi de instruire, consultanţă, cercetare şi facilitarea colaborării tuturor factorilor interesaţi. În prezent Pro Vobis derulează programe de instruire şi consultanţă în domeniul dezvoltării programelor de voluntariat şi al managementului voluntarilor pentru organizaţiile şi instituţiile publice care implică voluntari, dezvoltă resurse şi publicaţii în domeniul voluntariatului, programe pentru dezvoltarea de centre locale de voluntariat care să facă legătura la nivelul comunităţilor între cererea şi oferta de voluntari, cât şi
programe inovative de voluntariat. Pro Vobis este iniţiator şi membru fondator al federaţiei VOLUM – Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România. Pentru detalii vizitaţi paginile noastre web: www.provobis.ro | www.voluntariat.ro | www.voluntareuropean.ro.

PROCURAREA PUBLICAŢIEI „PORTRET DE VOLUNTAR”
Publicaţia se distribuie gratuit, în limita stocului disponibil. Publicaţia va fi disponibilă şi online pe pagina www.provobis.ro începând cu data de 6 decembrie 2010. Pentru solicitarea publicaţiei sau informaţii suplimentare contactaţi Carmen Marcu, Manager Comunicare, la e-mail comunicare@provobis.ro, tel/fax 031 805 81 65, mobil 0755 045 102.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.