8 destinatii turistice de top in Ghidul Verde Michelin! Romania pe harta turistica a lumii!

0

La targul de carte Bookfest a fost lansat Ghidul Verde Michelin, ghid ce pune Romania pe harta turistica a lumii!  Autorii ghidului au colindat intreaga tara timp de mai multe luni, vizitand un numar mare de locatii.

Cu un patrimoniu natural de o varietate incredibila, Romania este inca un loc ce asteapta sa fie descoperit, cu multe secrete ascunse chiar si pentru locuitorii sai. Ghidul Verde Michelin pentru Romania are 368 de pagini si include 22 de harti, aproximativ 600 de adrese (din care 400 cu locuri de cazare si restaurante) si 160 de fotografii, toate fiind impartite in trei parti: sectiunea albastra pentru „Planificarea Vacantei Tale”, portocalie pentru „Introducere in Romania” si verde pentru „Descoperirea Romaniei.”

8 situri turistice romanesti au fost desemnate cu cea mai inalta distinctie a Ghidului Verde Michelin – trei stele (de vizitat neaparat). Site-ul 9am.ro prezinta pe scurt aceste 8 destinatii turistice de top din tara noastra!

  • Bisericile pictate din nordul Moldovei: Humor, Voronet (foto), Moldovita si Sucevita. Detalii pe 9am.ro

  • Muzeul Astra este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania.

  • Biserica „Sfantul Nicolae”, aflata in localitatea Densus, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania. Detalii aici.

  • Manastirea Dragomirna, se afla la 15 km nord de Suceava, aproape de padure, spre satul Mitocu Dragomirnei.

  • Transfagarasanul, drum care trece peste 830 de podete si 27 de viaducte. Detalii aici.

  • Manastirea Horezu, aflata in satul Romanii de Jos din Judetul Valcea, este cea mai de seama ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu.

  • Prejmer – Cetatea si biserica evanghelica saseasca. Detalii aici.

  • Biserica Stavropoleos este o biserica ortodoxa, construita in stil brancovenesc, care se afla in centrul orasului Bucuresti si poarta hramul sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril.

————————————-

Lista destinatiilor din Romania care au fost cotate cu stele Michelin nu se opreste doar la cele opt premiate cu trei stele.

Astfel, cu doua stele au fost cotate: Manastirea Curtea de Arges, Biserica Domneasca Sfantul Nicolae din Curtea de Arges, Culoarul Rucar-Bran, Manastirea Cozia, Manastirea Arnota (Arges); Turnul Sfantul Stefan, Muzeul Judetean Maramures, Soseaua pasului Gutai (Baia Mare); Castelul Bran; Centrul Istoric al Brasovului (Piata Sfatului si Biserica Neagra); Manastirea Arbore (Bucovina); Cartierul Lipscani, Hanul lui Manuc, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Muzeul Satului (Bucuresti); Catedrala Sfantul Mihai, Muzeul Etnografic al Transilvaniei (Cluj-Napoca); Muzeul National de Istorie si Arheologie (Constanta)…… lista completa pe 9am.ro

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează