7 refugii montane construite sau reabilitate in Retezat!

1

Retezatul este una dintre cele mai apreciate zone montane din ţară. Aşa cum spun şi salvamontiştii, turişti din toată ţara vin aici şi, odată ce au venit, cu siguranţă aleg să se reîntoarcă în zonă. Via Ştiri Locale am aflat veşti bune despre construcţia sau reabilitarea a 7 refugii montane în Retezat! Un articol în acest sens a fost publicat de Ziarul Văii Jiului.

munte-in-ceata„Consiliul Judeţean Hunedoara a investit peste 3 milioane de lei pentru reabilitarea a 7 refugii montane în Retezat. Lucrările au fost demarate de Serviciul Salvamont încă din luna septembrie. Acestea nu sunt finalizate, dar până la finele anului – dacă vremea va permite – refugiile vor fi pregătite pentru turişti.

Momentan adăposturile de la Stâna de Mori şi Baleia sunt finalizate în proporţie de 90 la sută, iar cel de la Paltina în proporţie de 75 la sută. Pe lângă aceste adăposturi vor mai fi reabilitate baza Salvamont de la Râuşor şi cele două refugii de la Poiana Pelegii şi Bucura. La Buta va fi construit un refugiu, până acum aici neexis­tând unul.” citează Ziarul Văii Jiului.

(foto Florin Ghindă, 2009)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. Pingback: 7 refugii montane in Retezat | Lume Buna

Comentează