Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7 ganduri despre IMPLICARE, Duminica seara

2

Ganduri semifilosofice de la un nefilosof, Duminica, seara, in Bucuresti.

1. Atunci cand vrei sa vezi lucruri bune in jurul tau, incepi sa le produci. IMPLICAREA aduce cu sine mai mult decat dovada. Aduce sufletul si ratiunea impreuna la masa de lucru. In plus, implicarea aduce vointa din rafturile prafuite ale indiferentei. Implicarea este VOINTA.

2. IMPLICARE naste dezbatere. Si emotie. IMPLICAREA produce argumente, fapte si dovezi. In final, IMPLICAREA poate sa produca si consens.

3. IMPLICAREA autentica nu prea vine cand e programata. Vine cand e simtita. Pe bune. Adica nu prea poti sa simulezi prea mult timp implicarea. Cand nu prea iti pasa de locul in care traiesti, casa, strada, oras sau sat, fie ele din Romania sau din alta parte, nu prea ai cum sa gasesti solutii.

4. IMPLICAREA aduce scantei in ochi. Cu atat mai frumoase si mai autentice cu cat sansele initiale de succes sunt mai mici. IMPLICAREA scoate dracii din tine. Si untul si energia. Dar iti aduce in schimb multumire de sine, rezultate si impact. Daca le vrei.

5. IMPLICAREA e ca o oglinda. Cu cat esti mai implicat in rezolvarea unor situatii din munca ta, din comunitatea ta, din ceea ce faci, cu atat te vezi pe tine in fiecare din rezultatele muncii tale.

6. IMPLICAREA se face, nu prea se discuta. IMPLICAREA produce. Nu doar promite. IMPLICAREA ta esti tu in forme multiplicate. Esti tu cu gandurile si faptele tale. IMPLICAREA ta in ceea ce esti, crezi si faci este ceea ce te defineste atunci cand nu dormi.

7. IMPLICAREA nu prea e la moda. Se pare ca e mult mai relaxant sa privesti piesa de teatru, fara implicare.  Dar, de fapt, IMPLICAREA este piesa de teatru 2.0 la care esti mai mult decat actor. Esti regizor.

PS: Sa avem o saptamana buna! Cu implicare si cu primavara!

Florin Ghinda text si foto – 06 martie 2011


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.