7 ganduri despre IMPLICARE, Duminica seara

2

Ganduri semifilosofice de la un nefilosof, Duminica, seara, in Bucuresti.

1. Atunci cand vrei sa vezi lucruri bune in jurul tau, incepi sa le produci. IMPLICAREA aduce cu sine mai mult decat dovada. Aduce sufletul si ratiunea impreuna la masa de lucru. In plus, implicarea aduce vointa din rafturile prafuite ale indiferentei. Implicarea este VOINTA.

2. IMPLICARE naste dezbatere. Si emotie. IMPLICAREA produce argumente, fapte si dovezi. In final, IMPLICAREA poate sa produca si consens.

3. IMPLICAREA autentica nu prea vine cand e programata. Vine cand e simtita. Pe bune. Adica nu prea poti sa simulezi prea mult timp implicarea. Cand nu prea iti pasa de locul in care traiesti, casa, strada, oras sau sat, fie ele din Romania sau din alta parte, nu prea ai cum sa gasesti solutii.

4. IMPLICAREA aduce scantei in ochi. Cu atat mai frumoase si mai autentice cu cat sansele initiale de succes sunt mai mici. IMPLICAREA scoate dracii din tine. Si untul si energia. Dar iti aduce in schimb multumire de sine, rezultate si impact. Daca le vrei.

5. IMPLICAREA e ca o oglinda. Cu cat esti mai implicat in rezolvarea unor situatii din munca ta, din comunitatea ta, din ceea ce faci, cu atat te vezi pe tine in fiecare din rezultatele muncii tale.

6. IMPLICAREA se face, nu prea se discuta. IMPLICAREA produce. Nu doar promite. IMPLICAREA ta esti tu in forme multiplicate. Esti tu cu gandurile si faptele tale. IMPLICAREA ta in ceea ce esti, crezi si faci este ceea ce te defineste atunci cand nu dormi.

7. IMPLICAREA nu prea e la moda. Se pare ca e mult mai relaxant sa privesti piesa de teatru, fara implicare.  Dar, de fapt, IMPLICAREA este piesa de teatru 2.0 la care esti mai mult decat actor. Esti regizor.

PS: Sa avem o saptamana buna! Cu implicare si cu primavara!

Florin Ghinda text si foto – 06 martie 2011


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

2 comentarii

Comentează