Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

60 de copii din familii defavorizate au fost ajutați să meargă la școală

0

Gala de Caritate a Asociației Hermes București :
60 de copii din familii defavorizate au fost ajutați să meargă la școală.

Membrii și voluntarii Asociației Hermes București au fost prezenți vineri, 28 noiembrie 2014, la Școala Generală nr. 1 din Videle, județul Teleorman, pentru a oferi haine, încălțăminte și dulciuri la 60 de copii din familii defavorizate. Prin intermediul acestei acțiuni de caritate Asociația Hermes și-a propus să îi sprijine pe acești 60 de copii să mergă la școală în condiții mai bune.

Hermes Cina 013
Banii necesari pentru cumpărarea darurilor au fost strânși în cadrul Galei de Caritate ce s-a desfășurat în data de 24 octombrie 2014 și la care au participat peste 100 de persoane. Gala de caritate  a Asociației Hermes se află la cea de-a III-a ediție. La precedentele două ediții, în 2013, întreaga valoare a donațiilor a fost utilizată pentru a ajuta cu îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite 12 copii din satul Găvanu (județul Vaslui) și 50 de copii din satul Epureni, județul Botoșani. Obiectivul a fost același: toți copiii au dreptul să meargă la școală.

Activitatea Asociației Hermes a fost demarată în anul 2011 de un grup de 8 oameni, care și-au propus să schimbe viața comunităților sărace din România, prin puterea exemplului personal.

În cei 3 ani de activitate, prin derularea celor trei evenimente de caritate, Asociația Hermes a reușit să implice în activitățile sale peste 300 de persoane, dintre care amintim personalități românești remarcabile, precum: Doina Melinte, Horațiu Mălăele, Maricica Puică, Alice Năstase, Marina Almășan. Fiecare dintre aceștia au donat timp, resurse și energia de a schimba lucrurile pentru peste 120 de familii din România.

„În 2015 ne propunem să fim consecvenți cu misiunea noastră, aceea ca toți copiii au dreptul de a merge la școală, în condiții cât mai bune. Toți membrii organizației noastre susțin în mod activ mersul la școală, ca fiind o prioritate pentu întreaga societate, fiind responsabilitatea fiecărei comunități și a fiecărei persoane ca această așteptare să devină realitate!” a declarat Claudia Racovițan, Președintele Asociației Hermes București.

Donațiile primite în cadrul celor trei evenimente de caritate realizate în 2013 și 2014 de către Asociația Hermes, în valoare totală de peste 30.000 lei, au fost folosite în întregime pentru a oferi sprijin material pentru mai mult de 120 de familii din Vaslui, Botoșani și Teleorman. Membrii și voluntarii Asociației Hermes își derulează activitatea voluntar, fără nici un fel de remunerație pentru munca lor.

Despre Asociatia Hermes
Asociatia Hermes București este o organizație neguvernamentală ce a luat ființă în anul 2011 ca urmare a dorinței membrilor fondatori de a face acte de caritate. Aceste acte s-au concretizat în suportul acordat copiilor cu situație materială precară  pentru a merge la școală.Daca doriți sa sprijiniți activitatea Asociatie Hermes Bucuresti sau dacă doriți să ne sesizați cazuri de copii care au abandonat sau sunt pe cale să abandoneze școala, vă rugăm sa ne scrieți la adresa de email contact@asociatiahermes.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.