Ateliere Fără Frontiere lansează ediția a doua a programului ASSOCLIC din acest an și alocă 500 de calculatoare complete cu misiunea de a reduce decalajul informatic și de a sprijini categoriile defavorizate cu echipamente IT&C recondiționate în atelierul propriu.
Termenul limită de înscriere pentru a doua etapă ASSOCLIC este 31 august, urmând ca proiectele să fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fără Frontiere. Rezultatele acestei etape vor fi afișate pe 14 septembrie 2012.
Începând cu această etapă, Regulamentul de participare și înscrierile sunt disponibile pe website-ul dedicat www.assoclic.ro. Tot aici se vor regăsi povești de success ale altor proiecte implementate cu ajutorul Assoclic, ultimele noutăți, calendarul complet al programului și un istoric de la lansare și până acum. Mai multe informații se pot gasi și pe pagina de Facebook sau contul Twitter.
Pentru această etapă ASSOCLIC pot aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la tehnologie, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.
A doua etapă din 2012 a programului ASSOCLIC este realizată cu sprijinul partenerilor financiari: Apa Nova și BRD Groupe Société Générale.
Parteneri operaționali pentru acest proiect sunt: Blancco, Ecotic, Snapshot by McCann PR, Microsoft Registered Refurbisher, cu sprijinul: Chambre Française de Commerce, d’Industrie et d’Agriculture en Roumanie (CCIFER), RSC, România Pozitivă, Știri ONG, Fundația EOS, NESsT, Centras, Ce-Re, Techsoup și The Workshop.
Despre Ateliere Fără Frontiere România
Ateliere Fără Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.