5 motive pentru care m-am hotărât să devin prost

4

autor text si imagine Florin Ghindă, seria Dreptul la cuvant 

Să îți spun de ce cred că e foarte bună prostia și de ce m-am hotărât să devin prost. Un fel de râsu’ plânsu’ pe o notă … să-i spunem „pozitivă”. În plus, poate te conving și pe tine să devenim proști împreună, căci unde’s doi prostia crește și *deșteptul nu izbândește! 

Motivu’ număru’ unu. Pentru că pentru proști e mai simplu. Ei nu văd direcția în care merg lucrurile, nu observă micile detalii negative. Ei nu sunt nici supărați și nici fericiți pentru că ei NU SUNT.

Motivu’ număru’ doi. Pentru că proștii nu observă lipsa trouarelor curate, nu observă murdăria și nici răutatea oamenilor. Pentru că proștii nu sesizează non valoarea, șpaga, disprețul și nici minciuna și nici păcăleala. Proștii sunt liniștiți și calmi, ba chiar normali.

Motivu’ număru’ trei. Pentru că proștii aleg să tacă când nu e cazul, pentru că proștii sunt foarte plini de ei. Pentru că proștii nu discută, doar scot sunete. Pentru proști nu existănicilimbănicigramaticănicinimic. Nici școală.

Motivu’ număru’ patru. Pentru că proștii sunt ușor de manipulat și apoi lăsați de gură cască în soare. Pentru că proștii sunt într-un fel chiar autentici. Pentru că proști „e mulți”, pentru că proștii sunt în față.

Motivu’ număru’ cinci. Pentru că proștii nu speră, pentru că proștii nu visează, prin urmare proștii nu sunt dezamăgiți.

Deci, cine vrea să facem (oficial) o adunătură de proști? Hai! E bine, e liniște…

*Manual de utilizare: în cazul în care dorești să adresezi oficial injurii și/sau etichete unui prost este bine de știut că poți să îi spui „bă, deșteptule!”

PS: în cazul în care se pornește vreo discuție despre titlul plagiat, da, așa e: titlul este inspirat din cartea „M-am hotărât să devin prost” scrisă de Martin Page. Dacă nu ai auzit despre această carte este OK, proștii nu știu ce sunt cărțile (mai puțin cărțile de joc).

Text și imagine Florin Ghindă (acest articol este un fel de parodie fără o legătură directă cu vremurile în care trăim sau cu site-ul gazdă, RomaniaPozitiva).

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

4 comentarii

  1. avatar

    M-aş băga. Cred că, pentru mine, principalul motiv e redat în citatul următor (se aude acolo în fundu’ clasei? cu ghilimele şi imediat după scriem autoru’ …):

    „The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” – Bertrand Russell

  2. avatar

    Auna a fi idilica lumea asta a prostilor siguri de ei dar, parca nu m-as baga…. m-am prins ca nu exista prea de cand eram mica. Prea nu ma regasesc. Si-atunci, prefer apelativul „bai proasto” 🙂 (sau proast-o, daca e in scris…). Si apoi, e mai fain sa fii impotriva curentului decat sa fii cu cei 50%+1 care fac acum gasca majoritara. De prosti (prost crescuti, prost educati, ajunsi unde sunt pe cai proaste etc).

  3. Pingback: Articole #13 | Blogul lui Lucian Ghindă

Comentează