4 idei nobile te asteapta pe 12 decembrie 2010!

0

Pe 12 decembrie, la ora 12 (adica 12.12 12:00), avem intalnire în Van Gogh Cafe  (Bucuresti, Str. Smârdan nr. 9) ca să aflăm poveştile din backstage a 4 idei nobile de la câţiva oameni nobili.

amdoar18ani.ro ne invita la un poveste despre proiecte ambitioase care schimba in bine lumea din jurul nostru. 4 idei nobile de la 4 oameni curajosi.

Tara Duveanu a pus bazele unui proiect foarte curajos pentru o ţară precum România: SoupNights. De ce curajos? Pentru că a vinde supă pe stradă (în parcuri) în România e ceva extrem de ciudat. Pe lângă faptul că oamenii sunt încuiaţi la mine, chiar şi statul îşi pune uneori întrebări de igienă. Dar Tara a reuşit. A dat supă pe stradă şi banii i-a donat. O să ne zică ea mai multe.

Adrian Ciubotaru (blog) a repus în mâinile multor oameni din ţara asta cartea prin Lecturi Urbane. Totul a început în metrou, în Bucureşti, dar s-a extins incredibil de mult. A convins statul să implementeze în parcuri locuri speciale de citit şi a reuşit să strâng cărţi de peste tot pentru a le dona oamenilor simpli.

Liana Buzea a dat naştere proiectului la care probabil mai toată lumea a participat (sau cu siguranţă a auzit de el): Let’s Do It Romania! Cum a pornit, de unde atâţi voluntari, care au fost rezultatele şi multe altele o să ne spună Liana, care este şi membru al ONG-ului EcoAssist.

Roxana Radu (blog) şi câteva fete n-au pus bazele unui proiect ambiţios, ca cele 3 persoane de mai sus, dar … fete fiind, cu păr lung, s-au tuns pentru o cauză nobilă. Da, e spectaculos şi nu chiar. Dar Roxana Radu şi fetele care s-au tuns sunt simbolul unui prim pas în ceea ce noi numim implicare.

În sală sunt 40 de locuri. Intrarea e liberă şi oricine e binevenit. Rezervă-ţi un loc aici. Primul venit, primul servit. Când sala dă pe dinafară vom sta în picioare.

Fiecare invitat ne va vorbi 30 de minute despre el şi proiectul său, iar apoi îl vom lua la întrebări.

Ideea acestui mic eveniment este să conecteze adolescenţii şi tinerii cu nişte exemplu proaspete, care merită toată admiraţia pentru că FAC CEVA şi schimbă într-un mod lumea asta.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 50 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.