30.000 de lei pentru proiectele liceenilor clujeni. Start pentru concursul de finanțare YouthBank Cluj

0

Liceenii clujeni au oportunitatea să primească finanțare pentru implementarea unor proiecte orientate spre antreprenoriat, sustenabilitate și dezvoltarea comunității locale, în cadrul celei de-a șasea ediții a programului YouthBank Cluj. Tinerii au la dispoziție un fond în valoare totală de 30.000 de lei, sumele care urmează să fie alocate pentru fiecare proiect selectat fiind cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei.

Data-limită până la care pot fi depuse aplicațiile este 16 martie 2012.

Fondul de finanțare YouthBank Cluj a fost consolidat în urma activităților de atragere de resurse derulate de membrii echipei – vânzări de felicitări, o cină festivă cu invitați VIP și alte evenimente, prin care tinerii au atras suma de 15.000 lei, cealaltă jumătate a fondului fiind acoperită de partenerul național al programului, Asociația pentru Relații Comunitare, alături de BCR – Banca Comercială Română.

„Credem că antreprenoriatul social este o soluție reală la problemele comunității clujene și ne bucurăm să îi susținem pe acești tineri care investesc energie și creativitate pentru dezvoltarea Clujului. Susținerea YouthBank face parte dintr-o platformă mai largă de încurajare a antreprenoriatului de către BCR, inclusiv a antreprenoriatului social: Antrenor de Antreprenor. Platforma reunește proiecte sinergice, adaptate fiecărui grup țintă, prin care BCR catalizează resurse (cunoștințe financiare, modele de succes, oportunități de networking și finanțare) în beneficiul celor care vor să devină antreprenori.”, a declarat Anca Daniela Deac, Director executiv corporate BCR – Banca Comercială Română, Sucursala Județeană Cluj.

Totodată, și anul acesta sunt încurajate inițiativele care acoperă o diversitate de domenii – de la cultură-artă, până la social și protecția mediului și – ca o noutate – proiectele care au ca obiectiv educarea și formarea tinerilor în acordarea primului ajutor, compania clujeană Medimpact acoperind, în cadrul fondului de finanțare, grantul care va fi acordat unui asemenea proiect.

„Anul acesta am continuat cu activitățile de atragere de fonduri în paralel cu alte etape ale programului, cum ar fi recrutarea de noi membri sau lansarea campaniei de finanțare. În plus, ne-am apropiat mai mult de susținătorii acestui program și am identificat împreună domenii pe care proiectele tinerilor ar putea să le acopere, astfel încât acestea să reflecte și interesele lor de implicare în comunitate, în special în cazul companiilor”, subliniază Larisa-Gabriela Dragoș, Coordonator Programe de Tineri în cadrul Fundației Comunitare Cluj.

Deatlii complete despre condițiile de aplicare, calendarul concursului și formularele de aplicare sunt disponibile pe www.cluj.youthbankromania.ro.

Aplicațiile pot fi trimise la adresa youthbank@fundatiacomunitaracluj.ro.

Implementat pe plan local de Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare și al BCR – Banca Comercială Română, partenerii naționali ai programului, YouthBank Cluj este administrat de un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani. Acesta urmărește constituirea, promovarea și administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni, orientate spre antreprenoriat, sustenabilitate și dezvoltarea comunității locale.  Modelul proiectului lansat la Cluj a fost replicat în alte șase orașe din țară începând cu anul școlar 2009-2010: Alba Iulia, București, Odorheiu Secuiesc, Timișoara, Iași și Târgu-Mureș.

***

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

Suntem un finanțator privat și susținem interesele filantropice ale donatorilor noștri – persoane fizice și juridice – gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub formă de granturi și burse.

În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală de 753.919 lei, din care 479.883 lei, pentru 116 granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, respectiv 274.036 lei pentru 91 de burse, oferite elevilor și studenților.

www.cluj.youthbankromania.ro

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează