Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

28. Primii 28. Din primii 100.

0

Daca ar exista jocurile olimpice ale filantropie, acesti 28 de oameni ar fi printre medaliati.

Sau, daca vorbele lui Albert Pike ar fi literale – „Ce facem pentru noi moare odata cu noi; ce facem pentru altii si pentru lume ramane si e nemuritor” – acesti 28 de oameni ar avea sanse mari la nemurire. Si sunt doar 28 din cei 100 de premianti ai Galei Oameni pentru Oameni. 100 de oameni admirabili care in ultimii 10 ani i-au pus pe altii inaintea lor si au daruit tot ce au putut, de la bani la timp si la bunul lor nume, pentru a pune capat unei nedreptati, pentru a crea ceva ce societatea nu putea sa ofere, pentru a intinde o mana de ajutor celor care aveau nevoie. Ei sunt campionii generozitatii, modelele de care societatea noastra are nevoie, si povestile lor merita sa fie stiute de intreaga lume.

 gala-oameni-pentru-oameni

Si numarul lor va creste in acest an. Pe 13 noiembrie 2013, vom aniversa zece ani de Gala Oameni pentru Oameni si vom descoperi noi oameni admirabili al caror portret isi va gasi locul aici. Pentru ca, desi nu exista jocuri olimpice pentru filantropie, Gala Oameni pentru Oameni se apropie destul de mult de ele: ii premiem pe cei care au ajutat si i-au inspirat si pe altii sa o faca. Si masuram succesul – timpul scos pe 100 de metri, daca vreti – in impact, in ceea ce au reusit sa schimbe, nu in sumele donate sau stranse.

 

Pentru al zecelea an, Gala, organizata de ARC si AmCham, este locul in care cei care pot si cei care stiu cum sa ajute se intalnesc pentru a crea aliante.

Michael Guest, ambasador SUA in Romania intre 2001-2004 si unul dintre primii sustinatori ai Galei, va fi invitatul de onoare. Si, pentru ca editia de anul acesta e si un pretext bun a calatori intre trecut si prezent, un prilej de a ne da seama cat de mult am contribuit cu totii la schimbarea in bine pe care ne-o doream, va fi o seara plina de surprize.

Pentru a participa la Gala, nominalizati un om admirabil la categoriile de concurs anuntate pe www.gala.arcromania.ro, intre 17 septembrie si 16 octombrie 2013.

 

banner gala oameni pentru oameni 2013

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.