Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„2011 va fi tot despre schimbare – sau asa cum o numim noi in AIESEC Timisoara: REVOLUTIE!”

1

Noi (RomaniaPozitiva) credem ca 2010 este un an extrem de important. Tu cum crezi? Credem ca 2010 este un reper pentru urmatoarea perioada de timp din vremurile noastre. Desi a fost (este) un an al crizelor de toate felurile, credem ca 2010 a fost si anul intrebarilor „pe bune”, al ideilor, al framantarilor pentru impact si relevanta.

Noi credem ca 2010 este anul marilor cauze. Cum am scris si intr-un alt articol, credem ca anul 2010 a fost anul in care probabil ca oamenii s-au gandit mai mult la „de ce” in detrimentul lui „cat” si „cum”.  Anul in care oamenii cauta – probabil – ceva mai mult sens in ceea ce fac. Si mai credem ca este abia inceputul.

Dar cum arata bilantul lui 2010 pentru fiecare dintre noi? La cat de multe „de ce”-uri am reusit sa ne raspundem in 2010? Ce semne are 2011?

Am promis ca o sa cerem mai multor prieteni gandurile despre 2010, dar si despre semnele lui 2011. Ne bucuram foarte mult sa continuam „serialul” nostru “Semne de bine″ cu un interviu despre AIESEC, despre  atitudine, despre schimbare – adica despre REVOLUTIE! Raspunde la intrebarile noastre Oana Petrescu, AIESEC Timisoara.

*

„2011 va fi tot despre schimbare – sau asa cum o numim noi in AIESEC Timisoara: REVOLUTIE!”

  • Cum a fost 2010? Care au fost cele mai importante momente?

2010 pentru noi: un an PLIN pana in ultima clipa. Plin de conferinte, plin de proiecte atat pentru studenti cat si pentru elevi, aparitii TV, evenimente si multe alt

ele. Cele mai importante momente sunt pentru noi cele mai reusite proiecte, iar aici mentionam GROW 1.0, 1.1 realizat impreuna cu Scoala de Valori, proiect dedicat elevilor de liceu clasele a 10-a si a 11-a, Money Sense proiectul de educatie financiara dedicat tot elevilor de liceu realizat impreuna cu RBS Romania, desigur AIESEC University, cel mai mare proiect al AIESEC Timisoara ajuns anul acesta la a doua editie, dar si Sustainability Education Program realizat tot impreuna cu RBS Romania, proiectul de educatie sustenabila adresat tinerilor timisoreni. Momentele deosebite au fost – de fapt – acelea de la deschiderile si incheierile fiecarui proiect, unde se vede cel mai bine impactul proiectului asupra mediului local, si care ne umpleau sufletele de bucurie si mandrie ca am reusit sa facem un lucru deosebit pentru tineri si nu numai.

  • In 20 de cuvinte – care a fost „cauz a” sustinuta in 2010?

Anul acesta,  ne-am gandit sa scoatem in evidenta de ce face AIESEC ceea ce face, asa ca  am pus mai mult accent pe  ideea de schimbare. Ne dorim o schimbare in societate, ne dorim lideri de succes, ne dorim oameni care sa faca diferenta, care sa aiba ceva de spus, dar sa si faca ceva in sensul asta, asa ca realizam proiecte de educare, de pregatire profesionala si personala, aducem „internationali” in tara sa cunoasca adevaratele traditii si stilul nostru de viata, trimitem tineri in programul Exchange sa vada si o alta perspectiva, sa dobandeasca experienta profesionala, dar in acelasi timp ne bucuram si de studentie  de tinerete.

  • Ce iti doresti / ce va doriti pentru 2011?

Ce ne dorim pentru 2011? Hmm, pai cam tot ce am realizat in 2010 + cel putin inca pe atat! De fapt, in 2011 vom pune mai mult accent pe interactiune cu mediul extern atat cu studentii, companiile, celelalte ONG-uri, cat si cu reprezentatii universitatilor timisorene. In 2011 ne propunem sa facem lucuri marete prin proiecte care sa aduca o schimbare pozitiva si ne dorim cat mai multi tineri in practica prin Programul  Exchange, mai ales peste vara. Pot merge chiar pe domeniul lor de educatie, pot fi platiti sau pot face voluntariat si cu siguranta au de unde alege, au aproape 100 de tari la dispozitie! Ne dorim oameni pasionati si implicati in actiunile si proiectele organizatiei.  De fapt, foarte simplu spus, ne dorim si vom face tot posiblilul sa creem o comunitate ideala!

  • Cum sunt semnele pentru 2011? Despre ce va fi 2011?

In 2011 va fi tot despre schimbare, sau asa cum o numim noi in AIESEC Timisoara: REVOLUTIE. Asa ca 2011 va fi un an revolutionar pentru organizatie, dar si pentru mediul timisorean. Incepem cu noi, cu fiecare membru in parte, apoi continuam cu prietenii / colegii nostri, trecem la studenti, companii, universitati, incercam si in Romania iar mai departe…pai vedem cum merge, apoi incercam mai mult.

Suntem totodata realisti si vom incerca sa costruim pentru a le fi  mai usor generatiilor viitoare. Vom pune toata pasiunea in ceea ce facem si vom incerca sa facem lucruile cat mai bine, astfel incat toata lumea sa aiba de castigat!

*

Multumim AIESEC Timisoara & Oana!
Decembrie 2010, Interviurile RomaniaPozitiva / Semne de bine

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.