Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

200 de joburi entry-level, programe de internship & management trainee pentru generatia Y

0

200 de joburi entry-level, programe de internship & management trainee pentru generatia Y

Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi, 17 iunie – 15 august 2013

 300 x 250

Generatia Y, adica tinerii nascuti dupa 1980 au asteptari mai mari din partea angajatorilor decat generatiile anterioare,  sunt persoane curioase, adaptabile si vor sa avanseze rapid in cariera. Generatia Yeste o generatie mult mai dinamica, acest lucru pentru ca si piata muncii in care a intrat / va intra este mai imprevizibila. Nu se asteapta sa ramana in cadrul aceluiasi angajator pentru perioade foarte lungi de timp si sunt mult mai orientati catre autodezvoltare, in conditiile pastrarii unui echilibru intre viata profesionala si cea personala.

In cadrul evenimentului de recrutare Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventice va avea loc pe www.hipo.ro in perioada 17 iunie – 15 august vor fi disponibile 200 de joburi entry-level, programe de internship & management trainee pentru generatia Y. Evenimentul se afla la cea de 7 editie si se adreseaza in special absolventilor din promotia 2013 de la ciclul de licenta si masterat din Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara, dar si altor absolventi si tineri profesionisti din tara dornici sa se angajeze in aceasta vara.

Cele peste 20 de companii participante la Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi ofera tinerilor posibilitatea de a aplica la oportunitati de cariera din domeniile: financiar-bancar, IT si BPO (outsourcing)

“In cadrul evenimentului absolventii promotiei 2013 pot aplica atat pentru joburi entry-level sau internship-uri, unde cerintele angajatorilor sunt: studii economice sau tehnice, alaturi de cunoasterea unei limbi de circulatie internationala, cat si pentru programe de trainee, pentru care angajatorii au in vedere rezultatele academice foarte bune, implicarea in activitati extracurriculare, proiecte ale ONG-urilor, studii Eramus. De exemplu exista companii care au programe dedicate exclusiv absolventilor din top 5% ca rezultate academice” a declarat George Samoila, Project Manager, Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi.

Printre companiile participante amintim: IBM, Leoni Wiring Systems, Webhelp, Mondelez Romania, Futures First, ProCredit Bank, Zentiva, Honeywell, AMIQ, Libra Internet Bank, Freescale Semiconductor Romania, Brainspotting, Essensys Software Solutions, G2-Travel, Ro Planet, Xerox, Olotels, GDF SUEZ Energy Romania, Rewe Group – Penny Market, OC Prod Group, Deloitte.

“Change is the only constant in life.” – Heraclitus. Aceste cuvinte nu au fost niciodata mai adevarate decat in prezent. De aceea, nu as vrea sa recomand o anumita cariera, ci o atitudine:

  • Invatarea continua – pentru a avea un avantaj pe piata muncii este importanta dezvoltarea personala si profesionala. Exista multe posibilitati de invatare prin cursuri, traininguri, scoli de vara, internshipuri, cursuri online (Khan Academy, Coursera, Academic earth etc.),
  • Curajul de a incerca noi experiente profesionale pentru a gasi cariera potrivita,
  • Cunoasterea si intelegerea tehnologiei – dezvoltarea tehnologica este generatorul principal al schimbarilor in mediul actual si este important sa inteleaga ce, cum, de ce se intampla si, astfel, sa se poata adapta” a declarat Cristian Secu, HR Recruitment Professional, IBM Romania Delivery Center

„GDF SUEZ Energy Romania lanseaza un program de traineeship prin care isi propune sa atraga si sa dezvolte tineri profesionisti. A lucra in GDF SUEZ Energy Romania inseamna pentru un tanar la inceput de cariera sa se alature unui angajator responsabil, pentru care relatia cu fiecare membru al echipei sale reprezinta o prioritate. Oferim un mediu de lucru dinamic, cu numeroase provocari, cu oportunitati de pregatire profesionala permanenta care sa dezvolte competente noi, valoroase in piata muncii. Pentru aceasta, cautam tineri studenti in an terminal sau la master, la universitati tehnice sau cu profil economic, care prezinta  potential de leadership si motivatie pentru evolutie profesionala pe termen lung in cadrul grupului GDF SUEZ Energy Romania” a declarat Alexandra Ilinca, Coordonator comunicare interna, GDF SUEZ Energy Romania.

Celor care sunt interesati sa aplice pentru una dintre pozitiile deschise in cadrul evenimentului le recomandam sa viziteze standurile companiilor, sa se informeaze despre pozitiile deschise, sa isi inscrie CV pe www.hipo.ro si sa il completeze peste 50%

Oportunitatile de cariera destinate proaspat absolventilor vor fi actualizate permanent pana pe 15 august 2013 pe pagina dedicata proiectului.

Mai multe detalii despre Targul Virtual Hipo.ro pentru absolventi sunt disponibile pe sectiune special creata pe www.hipo.ro

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.