Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20 organizaţii din România în selecţia finală pentru Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011

0

Update 21 iunie 2011: 6 organizaţii românești se numără prin câştigătorii Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011! Afla cine!

133 de proiecte selectate dintr-un total de 1850 de aplicaţii din 12 ţări

Competiţia pentru Premiul Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2011 a fost foarte strânsă cu 12 ţări concurente şi peste 1850 de proiecte înscrise pe durata celor 3 luni şi jumătate a perioadei pentru aplicaţii. După o evaluare exigentă şi aprofundată a  proiectelor, cei 24 de membri din Comitetul de Selecţie, au selectat 133 de finalişti din 12 ţări (România, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovacia şi Slovenia).

Din România, pentru selecţia finală au fost selectate 20 proiecte dintr-un număr total de 247 aplicaţii eligibile.

Mai jos este numărul de proiecte selectate din fiecare ţară:

 • România: 20
 • Bosnia şi Herţegovina: 7
 • Croaţia: 12
 • Cehia: 25
 • Ungaria: 20
 • Kosovo: 5
 • Macedonia: 7
 • Republica Moldova: 8
 • Muntenegru: 4
 • Serbia: 10
 • Slovacia: 9
 • Slovenia: 6

Organizatiile din Romania în selectia finala pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011

„Procesul de selectie este întotdeauna dificil pentru noi, deoarece primim foarte multe proiecte valoroase care susţin integrarea socială. Pe timp de criză, organizaţiile non-profit trebuie să se reinventeze, să găsească metode alternative de finanţare, toate aceastea pentru a putea continua munca de integrare a celor  marginalizaţi. Pentru a-şi putea atinge obiectivele, în aceste vremuri grele, organizaţiile trebuie să fie inovatoare şi să aibă abordări diferite şi mai creative pentru aceleaşi probleme de până acum” a menţionat Dejan Petrovic, Project Manager al Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială.

În perioada 15 Martie – 30 Aprilie o echipă de experţi a Fundaţiei ERSTE va călători în cele 12 ţări şi se va întâlni cu reprezentanţii proiectelor selectate în vederea evaluării ulterioare a acestora. În urma cercetării de teren, toate cele 133 de proiecte vor fi prezentate unui juriu internaţional care va selecta cei 30 de câştigători care vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Praga, pe 20 iunie 2011.

Cei 30 de câştigători vor primi premii în bani, în valoare totală de 610.000 euro.

De asemenea, toate organizaţiile selectate vor primi numeroase beneficii, precum: suport de PR asigurat de consultanţi specializaţi în relaţii publice, cu finanţarea Fundaţiei ERSTE pe o perioadă de doi ani, participarea la workshop-uri menite să le permită  dezvoltarea diverselor competenţe (dezvoltarea de afaceri sociale ca alternativă de finanţare, dezvoltarea de aptitudini de relaţionare cu mass-media, dobândirea de aptitudini de social media), promovare pe website-ul Reţelei de Integrare Socială a Fundaţiei ERSTE: www.socialintegration.org/network

Pentru mai multe detalii despre Premiul Fundaţiei Erste pentru Integrare Socială, vă rugăm acceaşi: www.integrationaward.org.

Fundaţia ERSTE:

În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste oesterreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii Austriacă. În prezent, Fundaţia ERSTE deţine 25,3% din capitalul social al Grupului Erste. Fundaţia investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea  societăţii civile din Austria şi Europa Centrală şi de Sud- Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere  informaţii despre istoria recenta a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a 3 programe : Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.