Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

20.000 EUR pentru lansarea afacerii și o provocare de carieră

0

20.000 EUR pentru lansarea afacerii și o provocare de carieră pentru elevii și studenții români cu spirit antreprenorial

Junior Achievement România lansează ediția 2014 a competiției europene Company of the Year

Junior Achievement Romania lansează Compania Anului 2014, competiția europeană dedicată
tinerilor care vor să devină antreprenori din liceu sau facultate. 

Echipele își vor transforma ideile în produse și servicii reale cu sprijinul companiilor partenere
și al antreprenorilor consultanți voluntari .

Participanții vor concura pentru calificarea la finalele europene de la Tallin și Amsterdam și
pentru premii în susținere financiară de până la 7.500 USD (elevi) sau 15.000 EUR (studenți).

Junior Achievement Romania deschide înscrierile la cea mai mare competiție de antreprenoriat dedicată tinerilor, pe două categorii: elevi (15 – 19 ani) și studenți (19 – 30 ani).

La nivel european, programul de antreprenoriat se derulează în 34 de țări și a fost declarat de către  Comisia Europeană “model de bună practică în educația antreprenorială”.

Liceele și universitățile din România pot înscrie echipele reprezentante până la data de 14 martie. Pentru a-și crește șansele de calificare în finala națională din 28 mai 2014, echipele vor beneficia de webinarii de orientare. Informații despre înscriere sunt disponibile online la companiaanului.ro (elevi), respectiv startup.jaromania.org (studenți).

jar compania anului

Echipele calificate în finala națională vor avea ocazia să realizeze cu sprijinul Junior Achievement România versiuni ale produsului sau serviciului lor, să interacționeze cu clienții potențiali și să realizeze  vânzări și prezentări pentru a convinge juriul în vederea calificarii la finala europeană de la Tallin (elevi, 22 – 25 iulie) sau Amsterdam (studenți, 2 3 iulie).

De asemenea, mini-companiile cu cel mai mare potențial de a deveni afaceri sustenabile vor fi susținute  de către Romanian American Foundation cu premii în valoare totală de 7.500 USD la categoria elevi, iar Hyundai Motor Europe va acorda premii de 15.000 EUR la categoria studenți.  Programul este realizat cu sprijinul financiar si consultanță de specialitate din partea companiilor:  Amway, Arcelor Mittal, Citi, DuPont Pioneer, Enterprise Investors, Ernst&Young, FERD, General Electric, Hyundai, Intel, Metro, SAP și Vodafone.

Junior Achievement România este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială. În România, programele JA de tip learning by doing sunt urmate anual de peste  180.000 de elevi din 1.300 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, cu instituţiile de învăţământ şi sunt susţinute financiar de către comunitatea de afaceri. Pentru detalii,  accesaţi www.jaromania.org

startup program

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.