Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2 seminarii creativ-interactive despre cum să trăim mai sustenabil, în Arca Urbană

0

ViitorPlus vă propune să vă îmbarcaţi în Arca Urbană, în zilele ce urmează, pentru 2 evenimente inedite: un workshop de pictură pe sacoşe marca Atelierul de pânză şi un seminar despre permacultură, sau altfel spus, revoluţia deghizată în grădinărit!

AfisAtelierMai întâi joi, 25 aprilie, de la ora 19:00, se întâmplă o sărbătoare altfel! Deşi Ziua Pământului tocmai a trecut, în Arca Urbană se celebrează în continuare prin culoare, joc şi film! ViitorPlus vă invită la bord alături de Atelierul de pânză – un adevarat luptător împotriva pungilor de plastic – ca să descoperiţi cea mai tare soluţie anti pungi de plastic, prietenoasă cu mediul, colorată pentru voi, rezistentă la cumpărături şi … în trend!

Tot ce trebuie să faceţi este să vă transformaţi o sacoşă de pânză în cel mai fashion-urban-stilish accesoriu pentru această vară! Asta după ce vizionaţi un film documentar special despre poluare – „Plastic Bag” de Ramin Bahrani.

Toate materialele, sacoşele de pânză şi vopseaua specială cât mai eco-friendly, vor fi pregătite de ViitorPlus şi Atelierul de pânză şi intră în taxa de participare de 18 lei. Se mai anunţă ceai fierbinte, multă creativitate, întrebări cheie, cornuleţe şi voie bună! Urmăriţi informaţii despre eveniment aici.AfisPermacultura

Şi pentru că grija pentru mediu poate fi arătată în mult mai multe feluri, ViitorPlus vă aşteaptă luni, 29 aprilie, tot de la ora 19:00, tot în Arca Urbană, să aflaţi cum creativitatea, îndemânarea şi grija pentru natură pot fi ingredientele unei reţete de succes pentru grădinăritul sustenabil.

Teia Gavrilescu, preşedinte ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabilă, vă va prezenta modelele prin care se pot imita ecosistemele naturale pentru a genera hrană, energie, adăpost şi apă. Pe marginea unui suport video şi făcând referire la un studiu de caz, Teia vă va răspunde la fel de fel de curiozităţi şi vă va demonstra că termenul de “permacultură” defineşte metode accesibile fiecăruia dintre noi. Urmăriţi informaţii despre eveniment aici.

Pentru că locurile sunt limitate, vă puteţi înscrie la oricare din cele două evenimente – sau la ambele – printr-un e-mail la raluca.paul@viitorplus.ro. Arca Urbană o veţi găsi ancorată pe str. Grădinarilor nr.48 (zona metrou Mihai Bravu).

Arca Urbană este un spațiu de evadare din cotidianul bucureștean, un spațiu de petrece a timpului liber într-un mod creativ, relaxant, discutând cu oameni faini. De două ori pe săptămână, la Arca Urbană, vă așteaptă ateliere de creație, seminarii și proiecții, discuții libere pe diferite teme actuale, persoane cu inițiativă, tineri meșteșugari.

Urmăriţi programul evenimentelor din Arca Urbană online pe: www.facebook.com/ArcaUrbanaBucuresti. Tot pe Facebook vă puteţi înscrie să primiţi newsletter-ul cu programul evenimentelor.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.