Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

2.000 de euro! S-a dat startul ediției a șaptea a Bursei pentru Excelență în Jurnalism

0

S-a dat startul ediției a șaptea a Bursei pentru Excelență în Jurnalism

Jurnaliștii din România au șansa de a câștiga o bursă jurnalistică în valoare de 2.000 de euro, alături de îndemnizații de călătorie și cercetare, precum și de a participa la seminarii de dezvoltare profesională în străinătate. La ediția de anul trecut a Bursei pentru Excelență în Jurnalism, Sorana Stănescu, jurnalist TVR, a primit marele premiu de 4.000 de euro pentru articolul despre restricțiile de pe piața muncii din Marea Britanie care i-au făcut pe muncitorii români și bulgari tot mai ușor de exploatat.

 

Jurnaliști cu experiență din România, Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia sunt invitați să se înscrie la cea de-a șaptea ediție a programului “Bursa pentru Excelență în Jurnalism”.

În fiecare an, zece jurnaliști sunt selectați prin intermediul unei competiții deschise, pentru a primi finanțare și sprijin profesional în vederea cercetării și a redactării unui material pe un subiect de importanță regională și europeană.

Tema ediției din acest an este Integritate.

Jurnaliștii selectați în cadrul edițiilor anterioare ale Bursei au declarat că aceasta i-a ajutat să-și îmbunătățească aptitudinile în domeniu și să-și extindă aria de expertiză în afara țării din care fac parte.

“Bursa pentru Excelență în Jurnalism mi-a dat șansa de a duce la bun sfârșit o investigație pe un subiect pe care începusem cercetarea cu mult timp în urmă. În cadrul programului am avut oportunitatea de a lucra cu un editor foarte exigent – o experiență rar întâlnită în media din România – ceea ce m–a ajutat să îmi dezvolt aptitudinile de storytelling”. a declarat Sorana Stănescu, câștigătoare a Bursei din 2012.

Aplicanții selectați de către un comitet independent  vor primi o bursă în valoare de 2.000 de euro, precum si îndemnizații de călătorie și cercetare de până la 2.000 de euro. De asemenea, jurnaliștii selectați vor participa la seminarii de dezvoltare profesională și vor primi îndrumare pe tot parcursul realizarii materialelor.

În plus, primele trei articole câștigătoare vor fi premiate cu burse în valoare de 4.000, 3.000 și respectiv 1.000 de euro. Articolele vor fi publicate atât în engleză, cât și în limbile locale în media regională și internațională.

Odată cu finalizarea programului, jurnaliștii vor deveni membri ai rețelei de absolvenți și astfel vor avea ocazia de a interacționa cu jurnaliști de prestigiu, regionali sau internaționali. De asemenea, membrii rețelei vor avea oportunitatea să își promoveze materialele, dar și să apeleze la sprijin profesional sau financiar pentru cercetare.

Programul Bursa pentru Excelență în Jurnalism a fost lansat în 2007 de Robert Bosch Stiftung și Fundația ERSTE în colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) și își propune să promoveze jurnalismul de calitate, dar şi să contribuie la crearea de reţele de colaborare profesională între țări.

Data limită pentru trimiterea aplicatiilor este 5 martie 2013.

Pentru mai multe detalii referitoarea la bursă, formularul de aplicare și criteriile de eligibilitate, vă rugăm accesați site-ul programului: fellowship.birn.eu.com

FOTO_ Castigatori Bursa pentru Excelenta in Jurnalism_ editia 2012

Robert Bosch Stiftung

Fondată în 1964, Robert Bosch Stiftung GmbH este una dintre cele mai mari fundații germane asociate cu o companie privată. Fundația întrunește aspirațiile filantropice și sociale ale fondatorului Robert Bosch (1861 – 1942) și împlinește condițiile lăsate de moștenirea lui într-o manieră contemporană. Fundația Robert Bosch Stiftung operează în special în domenii legate de relații internaționale, sănătate și educație.

www.bosch-stiftung.de

ERSTE Foundation

În 2003, Fundaţia ERSTE a evoluat din “Erste Österreichische Spar-Casse”, prima Bancă de Economii din Austria. Fundaţia ERSTE este acţionarul principal al Grupului Erste şi investeşte o parte din dividendele sale în dezvoltarea societăţii civile din Europa Centrală şi de Sud-Est. Fundaţia ERSTE susţine participarea socială şi implicarea societăţii civile. Obiectivul Fundaţiei este să-i aducă pe oameni împreună şi să ofere informaţii despre istoria recentă a unei regiuni care a cunoscut schimbări dramatice începând cu 1989. Fiind o fundaţie activă, îşi dezvoltă propriile proiecte în cadrul a trei programe: Dezvoltare Socială, Cultură şi Europa.

www.erstestiftung.org

Balkan Investigative Reporting Network

BIRN este o rețea de organizații non-guvernamentale care lucrează cu jurnaliști din zona Balcanică pentru a genera reportaje exclusive pe probleme regionale. ONG-urile membre din regiune organizează sesiuni de pregătire și de dezbatere publică prin care se urmărește dezvoltarea capacităților necesare jurnalismului analitic și de investigație împreună, acestea formează Balkan Insight www.balkaninsight.com – publicația online de top care acoperă regiunea balcanică a Europei.

www.birn.eu.com

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.