16 premiere la Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov / 5-15 august 2011

0

Cetatea Râşnov găzduieşte în perioada 5–15 august 2011 un eveniment care a devenit deja tradiție – a III‐a ediție a Festivalului de Film Istoric. Timp de 11 zile, publicul va putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficțiune (peste 50 de filme), spectacole, dezbateri şi conferințe pe teme istorice.

Anul acesta, organizatorii au ales să oglindească în selecția de filme din festival şi în evenimentele speciale câteva teme istorice importante: Atentatele teroriste din Statele Unite (septembrie 2001), Migrații şi colonizări, Destrămarea Uniunii Sovietice, Zidul Berlinului şi Opt secole de la colonizarea Cavalerilor Teutoni în Transilvania. Festivalul de Film Istoric de la Râșnov vă invită la o călătorie în timp, urmărind filme care au ca temă aceste momente istorice, dar şi cele mai noi producții cinematografice cu temă istorică. Vor fi, de asemenea. momente speciale dedicate actorului Ştefan Iordache, regretatului cineast Nicholas Dimăncescu şi aniversării împlinirii a 90 de ani de către Regele Mihai I al României.

Atmosfera festivalului va fi întreținută de 20 de evenimente culturale grupate pe două tematici principale: Colonizări culturale şi Peste 800 de ani de cultură germană. Spectatorii se vor putea bucura de concerte vocal‐instrumentale de muzică veche, jazz, tango, fado şi bossanova, recitaluri de harpă celtică, vibrafon, orgă, spinetă, flaut şi violoncel, proiecții de film mut acompaniate de muzică live, un concert aniversar dedicat Regelui Mihai, un spectacol de dans, două expoziții de pictură şi multimedia, precum şi alte surprize. Temele istorice vor fi prezente şi în selecția aparițiilor editoriale din cadrul standurilor de carte de pe toată perioada festivalului.

Festivalul este organizat de Consiliul local Râşnov, în parteneriat internațional cu European Institute of Cultural Routes, accesul publicului fiind gratuit. Evenimentele se vor desfăşura în Cetatea Râşnovului, la cinematograful din oraş şi în centrul istoric. Mai multe informații legate de program şi de momentele festivalului se pot găsi pe site‐ul oficial: www.ffir.ro

Râşnovul este strâns legat de istoria cinematografiei româneşti, mari regizori români realizând  aici multe dintre filmele cu tematică istorică. Organizatorii îşi propun „reînvierea potențialului turistic şi cultural al zonei şi consacrarea Râşnovului drept refugiu pentru împătimiții de istorie, artă şi natură”, a declarat domnul Nicolae Pepene, directorul festivalului.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează