13.400 de lei, acordați de FCC și U Cluj pentru proiecte sportive și burse

0

Fundația Comunitară Cluj (FCC) finanțează trei proiecte sportive și susține cinci tineri sportivi cu burse, cu suma totală de 13.400 lei, din Fondul “U pentru Cluj”, constituit în urma licitației online derulate la finele anului trecut pe platforma www.upentrucluj.ro. În cadrul acesteia, au fost licitate 24 de tricouri de colecție marca U Cluj, prezentate de către jucători la meciul inaugural de pe Cluj Arena.

Cele trei proiecte finanțate în urma primei campanii de atragere de fonduri derulate de FCC în parteneriat cu FC Universitatea Cluj au fost propuse de Centrul și Clubul Sportiv Lamont (valoare grant: 3.000 de lei), Liceul pentru Deficienți de Vedere (valoare grant: 3.000 de lei) și Asociația pentru Turism Activ Cluj (ATAC; valoare grant: 2.400 lei).

Astfel, cu sprijinul obținut din Fondul “U pentru Cluj”, Centrul Lamont va implementa un proiect de formare a unei echipe de înotători alcătuite din șase tineri cu dizabilități. Astfel, elevii vor avea acces la un cadru în care sunt motivați să atingă performanță printr-un sport care îi stimulează și menține sănătoși.

La rândul lor, cu suportul financiar acordat de FCC, elevii Liceului pentru Deficienți de Vedere se vor  antrena în cadrul unei echipe de torbal – un sport stimulant pentru dezvoltarea capacității de orientare în spațiu, reacția la stimuli sonori și viteza de reacție – și vor putea participa la competiții de profil.

Echipa ATAC a primit finanțare pentru a crea un cadru care să le permită tinerilor sub 18 ani practicarea escaladei, o disciplină sportivă ce presupune folosirea procedeelor specifice cățărătorilor în ascensiunea terenurilor cu grad mare de înclinație. Astfel, cel puțin 22 de tineri vor avea acces la spații de antrenament și echipamente.

Celor trei proiecte li se adaugă cinci bursieri – trei înotători din Lotul Paralimpic Român, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, respectiv două alergătoare de la Liceul cu Profil Sportiv din Cluj, în vârstă de 14, respectiv 15 ani. Cunatumul total al fiecărei burse este de 1.000 de lei.

 

“Susținând proiectele propuse de Centrul Lamont și de Liceul pentru Deficienți de Vedere, avem oportunitatea să încurajăm dezvoltarea unor domenii sportive și a unor tineri care de obicei nu sunt luați în calcul atunci când vorbim de performanță. În plus, ne bucurăm că putem susține și sporturi inovative și practicarea lor de către tineri, așa cum este escalada sportivă, propusă de către ATAC”, subliniază Mariana Sălăgean, manager granturi în cadrul Fundației Comunitare Cluj.

Susținerea altor proiecte din Fondul “U pentru Cluj” va fi posibilă prin derularea unor noi campanii de atragere de fonduri de către FCC în parteneriat cu FC Universitatea Cluj.

“Le mulțumim suporterilor și prietenilor U care s-au implicat în prima etapă de strângere de fonduri în cadrul ‘U pentru Cluj’ și îi invităm să ne urmărească în continuare și să ne rămână alături. Le vom oferi un cadru în care să îmbine pasiunea cu dorința de a contribui la o schimbare prin gesturi simple, cumpărând produse de pe magazinul online www.ucluj.ro, un procent din vânzarea acestora urmând să fie direcționat spre fond”, subliniază Călin Hințea, președintele FC Universitatea Cluj.

Prin Fondul “U pentru Cluj”, FC Universitatea Cluj își propune să contribuie cu resurse la dezvoltarea comunității locale, susținând în special proiectele adresate copiilor și tinerilor sportivi, dar și veteranilor sportului clujean.

***

Fundaţia Comunitară Cluj

Fundația Comunitară Cluj pune în legătură nevoile și resursele Clujului, pentru a îmbunătăți viața locuitorilor. Stimulăm implicarea și inițiativa companiilor cu interes local și a clujenilor, pentru un oraș în care să îți facă plăcere să locuiești, să îți crești copiii, să studiezi.

În perioada 2008-2011, am acordat finanțări în valoare totală de 753.919 lei, din care 479.883 lei, pentru 116 granturi, direcționate spre proiecte dintr-o diversitate de domenii, respectiv 274.036 lei pentru 91 de burse, oferite elevilor și studenților.

—–

FC Universitatea Cluj

Înființată în 1919, Universitatea Cluj nu este doar o echipă de fotbal. Universitatea Cluj este un mod de viață, o legendă născută în inima Ardealului din tot ce are Clujul mai frumos: viață studențească, viață de familie, spirit de echipă. De aproape un secol, Universitatea Cluj este o adevarată familie, o familie ai cărei membri au transmis peste generații dragostea pentru culorile alb-negru. Universitatea Cluj este, fără discuție, o învingătoare în lupta pentru inimile clujenilor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează