Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10000 de euro in burse pentru tineri!

0

Companiile din România investesc în viitorii lideri

În ciuda climatului dificil din România, companiile responsabile continuă să investească în tinerii cu potenţial de leadership, contribuind astfel semnificativ la dezvoltarea României. Şi în acest an, mai multe companii din Romania care cred în viitorul liderilor de maine vor susţine participarea a 15 bursieri valoroşi la cea de a zecea ediţie LEADERS School, prima şcoală de leadership din România care oferă o experienţă unică de transformare personală şi profesională tinerilor cu vârste intre 18 şi 25 de ani.

Romtelecom, URSUS Breweries, Hella România, Coca Cola Hellenic, BRD, MB Telecom, Lindab, Servier şi Intesa SanPaolo oferă şi în acest an 15 burse totale şi parţiale pentru viitorii lideri ai României, a caror valoare totala se ridică la peste 10000 euro. Multe din aceste companii au ales să susţină dezvoltarea tinerilor încă de la primele ediţii LEADERS School, iar poveştile de succes ale celor peste 270 de absolvenţi arată randamentul ridicat pe care îl au aceste investiţii pentru România.

„Parteneriatul dintre Romtelecom şi fundaţia LEADERS a început în urmă cu trei ani. Ne-a plăcut mult proiectul, oporutunităţile pe care le oferă tinerilor şi, în plus, se potrivea foarte bine cu obiectivul Romtelecom de a încuraja performanţa şi inovaţia în rândul tinerilor. De asemenea, reprezentanţii Romtelecom au fost direct implicaţi în acest proces de formare, împărtăşindu-le din experienţa lor cursanţilor prezenţi la sesiunile organizate în cadrul proiectului. Ne bucurăm că am putut să oferim tinerilor bursieri experienţe unice şi în acelaşi timp să contribuim la educarea acestora. Suntem convinşi că rezultatele acestor programe nu vor întârzia să apară, iar aceşti tineri vor avea un cuvânt de spus în viitorul apropiat”, a declarat Cristina Popescu, Director Comunicare Romtelecom.

În contextul în care peste 50% dintre elevii de liceu nu au promovat examenul de bacalaureat, absolvenţii LEADERS School demonstrează că fac parte din viitoarele generaţii de lideri ai României. Rezultatele obţinute de aceştia certifică faptul că investiţiile în tinerii valoroşi cu potenţial de leadership aduc un beneficiu semnificativ pentru România.

Un exemplu în acest sens este Bogdan Baciu, cel mai tânăr român care a reprezentat România la ONU, la doar 18 ani. Absolvent LEADERS School 9,  Bogdan s-a implicat de-a lungul timpului în numeroase activităţi extra-curriculare, iar anul acesta a susţinut şi a promovat cu succes examenul de bacalaureat. Obiectivul lui Bogdan este să îşi construiască o carieră de succes în comunicare, aşa că va aplica la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA Bucureşti).

„După experienţa LEADERS School mă gândeam ce aş fi făcut dacă nu aş fi obţinut o bursă – aş mai fi putut participa sau nu? Un lucru e cert! Dacă nu aş fi participat la LEADERS School nu aş fi fost acelaşi om şi cu siguranţă nu aş fi fost atât de sigur cu privire la facultatea pe care vreau să o urmez! Bursa obţinută m-a ajutat să particip la LEADERS School şi mi-a schimbat astfel cursul vieţii!” a declarat Bogdan Baciu, bursier Romtelecom la LEADERS School 9

Tinerii pasionaţi de leadership cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, care doresc o experienţă unică şi o schimbare în dezvoltarea personală sau în carieră, implicaţi în activităţi extra-curriculare şi proiecte comunicare, însă fără posibilităţi materiale, pot aplica pentru una dintre bursele LEADERS School la: http://www.leaders.ro/programe/leaders-school/burse/.

Cea de a zecea ediţie LEADERS School va avea loc în perioada 5 – 11 august la Hotel Orizont din Predeal şi va găzdui 30 de tineri selectaţi la nivel naţional care apreciază învăţarea prin intermediul exemplelor reale, ştiu să asculte şi să pună întrebări pertinente şi îşi doresc să facă parte dintr-o nouă generaţie de campioni în leadership, campioni pentru România.

Despre Fundaţia LEADERS

Fundaţia LEADERS contribuie la transformarea modernă a României prin dezvoltarea unor lideri responsabili şi a unei mentalităţi implicate către orientare şi acţiune. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să îşi dezvolte abilităţile de leadership, indiferent de vârstă sau nivelul de experienţă, sunt inovative ca metodologie şi tematică, sunt flexibile, incluzând şi module în interval de timp scurt şi sesiuni de durată mai lungă. Printre iniţiativele fundaţiei LEADERS se numără Leadership Autentic, LEADERS Education, LEADERS School şi LEADERS Academy.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.