Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1000 de motive pentru o țară frumoasă. Campania „Asta-i România care-mi place!”

3

De multe ori – aflați în trecere prin țară – auzim lucruri de Bine despre locurile vizitate. În graba automobilului aflăm despre vreun vârf de munte, despre vreo cetate părăsită și ne minunăm la dezlegarea unei legende locale picante. Nu de puține ori am auzit remarca „frumoasă țară, păcat că-i locuită…”

Ai auzit de campania „Asta-i România care-mi place”? 1000 de motive pentru o țară frumoasă este ideea campaniei online inițiată de Turistu.ro, un proiect interesant dezvoltat de un tânăr din Piatra Neamț, *Alex Filip si dezvoltat de infoturism.ro. Pentru tine, îl invităm pe Alex la o poveste în interviul nostru, o poveste cu câteva gânduri, idei, vise și speranțe despre turism, și despre România.

Despre campania „Asta-i România care-mi place!”

RomaniaPozitiva: De unde a pornit inițiativa campaniei? Ce te-a determinat să pleci la drum cu o astfel de idee?

Poporul român si implicit turismul românesc, îmi lasă impresia de cele mai multe ori că este condamnat de negativism și pesimism. Poate că avem suficiente motive să ne simțim așa, dar uneori trebuie să ne amintim și de faptul că soarta stă în mâinile noastre.

Avem o țară frumoasă! Am spus-o și am să o spun mereu. Dar păcat că nu mai știm să o apreciem; noi, românii de rând, inclusiv cei de sus. Însă vreau să cred că lucrul ăsta poate fi schimbat, începând, sper eu, și cu această campanie.

Noi vom fi mereu cei care vom decide cine suntem! Și îmi doresc ca românii să-și stimeze țara, să fie perseverenți și ambițioși, optimiști și pozitivi.

RomaniaPozitiva: Care este scopul proiectului?

Obiectivul principal este de a promova turismul românesc și de a îmbunătăți imaginea țării în special în rândul românilor. Ne dorim să creem această comunitate în care participanții să își poată împărtăși poveștile lor de vacanță, impresiile, fotografiile și filmulețele. Credem și suntem “focusați” pe principiul ca succesul unui brand de țară e dat de ”testimonialele” oamenilor, simple, sincere și credibile.

RomaniaPozitiva: Cum reactionează mediul românesc la această inițiativă?

E firesc ca românii să aiba un oarecare scepticism, însă suntem plăcut surprinși de faptul ca suntem sustinuți și cel mai important, că românii au aderat la cauza noastră și se implică în campanie. În doar o săptămână am strâns de la ei 1200 de motive că avem o țară frumoasă care merită apreciată, respectată și vizitată. Sunt curios și totodată nerabdător să văd câte motive se vor strânge până la data de 11 septembrie, când vom pune punct primei etape din proiectul nostru.

RomaniaPozitiva:Care sunt planurile – proiectele de viitor ale proiectului?

Următorul pas va fi să mutăm proiectul pe un domeniu propriu-zis, să dezvoltăm această comunitate și să venim cu câteva îmbunătățiri ca platforma să devină din ce în ce mai atractivă pentru turiștii români. Și zic eu că după ce vom face acest pas, vom putea să dezvoltăm proiectul și în afara granițelor țării.

RomaniaPozitiva: Ce crezi că are nevoie România în această perioadă?

De initiativă, ambiție și perseverență (de guvern, politicieni și ministri prefer să nu zic nimic). Sunt români care au o astfel de mentalitate, însă prea puțini, din păcate. Dar sunt optimist și cred că lucrurile se vor schimba și la noi.

RomaniaPozitiva: Un vis al tău despre România?

Românii să-și stimeze țara, iar străinii să o aprecieze. Îmi doresc ca România să devină principala atracție a Europei pentru că există acest potențial. Dar îl cam lăsăm să se piardă în neant. Un alt vis, devenit între timp ambiție și obiectiv, este să-mi pun amprenta asupra turismului romanesc. Și am să fac asta!

Bonus – Un mesaj pentru vizitatorii RomaniaPozitiva: Apreciez foarte mult și ideea voastră, a unei țări care să fie privită exclusiv pozitiv. Cred ca noi, românii, avem nevoie de astfel de inițiative pentru că suntem efectiv orbiți de știri și vești că țara e la pământ și că totul se duce de râpă. Și mă îndoiesc că lucrurile sunt chiar atât de grave. Ce ne-am fi făcut dacă trăiam în Uganda? Însă așa suntem noi, ne-am obișnuit să facem din țânțar armăsar. Preferăm să ne plângem de mila și să dramatizăm în loc să muncim pentru viitorul nostru…

Cei care își doresc să afle tot felul de informații pozitive din România despre cultură, economia, sport pot accesa cu încredere RomaniaPozitiva.ro, iar pe cei interesați de turismul autohton și de poveștile călătorilor români, îi invit să viziteze și de ce nu, să adere la campania Asta-i România care-mi place!

*Cine ești?

În blogosferă sunt cunoscut ca Turistu.ro, însă în spatele acestui nume stă Alex Filip, un tânăr ambițios din Piatra Neamț care în prezent încearca să-și facă loc prin mulțimea agitată din București. Sunt absolvent, licențiat și masterand în turism și pasionat de tot ceea ce înseamnă acest domeniu.

Multumim Alex!

Interviurile RomaniaPozitiva, iulie 2011


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

3 comentarii

  1. Pingback: Un interviu despre campania “Asta-i Romania care-mi place!” via RomaniaPozitiva.ro | Turistu's Blog

  2. avatar

    din ce in ce mai multi oameni care decid sa faca ceva pentru tara lor. foarte frumos. viitorul suna bine daca reusim sa o tinem tot asa 🙂

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.