1000 de calculatoare vor fi donate de Ateliere Fără Frontiere prin concursul ASSOCLIC

0

Ateliere Fără Frontiere continuă și în acest an programul ASSOCLIC și își propune să doneze 1000 de calculatoare complete prin intermediul a 3 etape de concurs, începând cu luna martie, până în decembrie 2012.  Ca în fiecare an, Ateliere Fără Frontiere își urmează misiunea de reducere a decalajului informatic și de sprijinire a categoriilor defavorizate prin donații consistente de echipamente IT&C recondiționate în atelierul propriu.

Pentru prima etapă ASSOCLIC lansată astăzi, Ateliere Fără Frontiere a alocat 250 de calculatoare pentru care pot aplica organizații neguvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile: educaţie prin acces la IT&C, integrare/reintegrare – care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C, formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

 Raluca Ouriaghli, Director Executiv, Ateliere Fără Frontiere: “Continuăm programul de donații și în 2012 pentru că nevoile beneficiarilor sunt în continuare mari iar mărturie ne stau cererile din 2011, de peste 4 ori mai mari decat numărul de calculatoare disponibile pentru donații. Îi rugăm pe această cale pe toți cei interesati să ia în considerare toate cele 3 etape de anul acesta ale Assoclic, să citească regulamentul de participare de pe website și să aplice cu proiecte eligibile și cât mai bine definite.”

Termenul limită de înscriere pentru prima etapă ASSOCLIC este 31 martie, urmând ca proiectele să fie evaluate de un juriu format din parteneri Ateliere Fără Frontiere. Rezultatele primei etape vor fi afișate pe 23 aprilie.

Regulamentul de participare și înscrierile sunt disponibile pe website-ul www.atelierefarafrontiere.ro. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți, puteți urmari pagina de Facebook  www.facebook.com/atelierefarafrontiere sau contul de Twitter twitter.com/AFF_Romania

Prima etapă din 2012 a programului ASSOCLIC este realizată cu sprijinul partenerilor financiari: Apa Nova, BRD Groupe Société Générale, Carrefour.

Parteneri operaționali pentru acest proiect sunt: Blancco, Ecotic, Snapshot by McCann PR, Microsoft Registered Refurbisher, cu sprijinul: Chambre Française de Commerce, d’Industrie et d’Agriculture en Roumanie (CCIFER), RSC, România Pozitivă, Lume Bună, Știri ONG, Fundația EOS, NESsT, Centras, Ce-Re, Techsoup, The Workshop

Despre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fara Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează