Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 discursuri care sa inspire la actiune la TEDxCluj / 12 noiembrie 2010

0

Cluj-Napoca, 1 noiembrie 2010. Zece profesioniști în zece domenii diferite se pregătesc să inspire la acţiune publicul de la cea de-a doua ediţie a TEDxCluj, eveniment realizat sub licența TED – Ideas worth spreading (Idei care merită împărtăşite). Fiecare dintre ei va avea la dispoziție 18 minute pentru un discurs sau un mini-spectacol memorabil, tema acestei ediții fiind ”TEDxCluj – Te inspiră la acţiune”.

Daniel David va vorbi despre autodescoperire și autorealizare; Ioan Bocșa le va arăta participanților cum i-au modelat strămoşii; Adrian Hădean va fi „bucătarul social”; Rached Daoud le va explica cum se împacă fizica și cercetare medicală cu literatura şi filosofia mistică; Cristian Gog îi va lăsa pe toți fără cuvinte printr-un spectacol de mentalism; Dana Simu îi va învăţa de ce e esențial să ai grijă de trup, iar Radu Preda le va aminti de suflet; Constantin Asăvoaie le va prezenta o poveste de viaţă cum nu s-a mai auzit; Cristian Luchian le va prezenta culisele teatrului contemporan; Cor Geertsma va țese povestea TEDxCluj 2.

Toate acestea se vor întâmpla timp de nouă ore, în 12 noiembrie, la hotelul City Plaza, în fața unei audiențe formate din 129 de persoane selectate.

Pentru a participa la eveniment, doritorii se pot înscrie pe site-ul www.tedxcluj.com (site în limba engleză), până vineri, 5 noiembrie.

129 dintre ei vor fi selectați în aşa fel încât să se asigure un public cât mai variat – antreprenori, manageri, oameni de ştiinţă, creativi, filantropi, studenţi de top şi tineri profesionişti. Participanţii vor plăti o taxă de 170 de lei de persoană, în care sunt incluse: accesul la întregul eveniment, prânzul, cocktailul și pauze de cafea.

„Prima ediție, desfăşurată în primăvară, s-a bucurat de o popularitate peste aşteptările noastre. Am ținut cont de sugestiile primite de la participanți și sperăm să nu dezamăgim pasionaţii TED nici la această ediţie”, a declarat Cristian Dascălu, curatorul conferinţei.

TEDxCluj este un eveniment non-profit, organizat voluntar de o echipă de şase tineri profesionişti. Conferinţa se desfăşoară bilingv, în limbile română şi engleză, şi va fi preluată pe platforma video internaţională a evenimentelor TEDx.

Partenerii media ai celei de-a doua ediții a TEDxCluj sunt Ziua de Cluj, ziuadecj.ro, NCN, Realitatea.net, Radio Impuls, 24Fun, Clujlife. Sponsorul principal al conferinței este ISDC, iar partenerii financiari sunt City Plaza și Qual media. Site-ul www.tedxcluj.com este realizat de Braintuitive, iar partea juridică este gestionată de Filip și Asociații.

Prima ediție TEDxCluj, cu tema „Viziunea Clujului”, s-a desfăşurat în luna mai 2010 şi a beneficiat de prezenţa a nouă vorbitori şi o audienţă formată din 99 de oameni influenţi, cărora li s-au adăugat jurnalişti şi bloggeri.
TED este un eveniment anual unde unii dintre cei mai mari gânditori și lideri ai lumii contemporane sunt invitaţi să-şi împărtăşească ideile care îi pasionează printr-un discurs de 18 minute. Aceste discursuri acoperă o paletă largă de subiecte: ştiinţe, arte, design, politică, educaţie, cultură, afaceri, problematici globale, tehnologie, dezvoltare şi entertainment. Peste 400 de discursuri pot fi vizionate gratuit pe www.ted.com.

TEDx sunt evenimente locale, organizate după modelul conferinţelor globale TED. Scopul lor este să le ofere comunităților, organizaţiilor şi indivizilor șansa de a beneficia de spiritul și de impactul TED la nivel local. Conferinţe TEDx se mai organizează în România la Bucureşti, Sibiu, Timişoara şi Iaşi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.