Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10.000 USD sprijin pentru dotarea echipajelor SMURD în Bihor / sistem informatic de asistare decizională unic în România, ce va fi folosit în timpul misiunilor de urgenţă

0

Rompetrol – 10.000 USD pentru dotarea echipajelor ISU- SMURD Bihor

Grupul Rompetrol, prin programul de responsabilitate socială – Împreună pentru fiecare, a susţinut cu 10.000 USD dotarea echipajelor ISU/SMURD Bihor cu un sistem informatic de asistare decizională unic în România, ce va fi folosit în timpul misiunilor de urgenţă.

„Acest proiect vine ca o reconfirmare a angajamentului nostru faţă de susţinerea unui domeniu vital cum este sănătatea. Prin acest demers, dar si şi prin parteneriatul anual cu SMURD de donaţie de carburant Jet A1 pentru operarea elicopterelor ce intervin în situaţii de urgenţă, ne dorim să contribuim la facilitarea acţiunilor medicale şi salvarea de vieţi omeneşti” declară Alexey Golovin, Director Comunicare şi Marketing al Grupului Rompetrol.

Proiectul propus de Asociaţia Sartiss şi derulat în perioada 30 August – 10 Decembrie 2011 a avut ca obiectiv dotarea echipajelor de descarcerare cu un sistem informatic mobil de asistare decizionala (Crash Recovery System) format dintr-un program care conţine toate modelele şi structurile vehicolelor existente în uzul civil (20.000 de modele) şi calculatoare portabile. Acest soft va permite identificarea rapidă de către echipa de descarcerare a acelor elemente de structură care pot pune în pericol viaţa victimelor sau a salvatorilor, înlaturarea lor şi extragerea persoanelor blocate în caroseria avariată, facilitând totodată intervenţia rapidă a echipei medicale.

În derularea proiectului au fost implicaţi 10 voluntari care au desfăsurat 11 sesiuni de instruire în utilizarea sistemelor informatice mobile pentru 132 de persoane, membri ai echipajelor de descarcerare, ai echipelor de prim ajutor şi personalului din dispeceratul ISU Bihor. De asemenea, beneficiile acestui program au fost prezentate în cadrul Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale.

“În condiţiile în care evoluţia tehnologică din industria constructoare de autovehicule introduce noi şi noi elemente de siguranţă pentru protecţia pasagerilor, sarcina echipelor de descarcerare devine dificilă pentru că aceste elemente se transformă în adevarate capcane tehnologice, nu o dată mortale, după ce vehiculul a fost implicat într-o coliziune. Sistemul de asistare decizională permite evitarea acestor capcane tehnologice şi creşterea siguranţei intervenţiilor, scăderea duratei procedurii de descarcerare şi bineînţeles, reducerea mortalităţii”,  declară dr. Hadrian Borcea, preşedinte SARTISS şi coordonator SMURD Bihor.

 

Cele 10 echipajele de descarcerare din cadrul SMURD Bihor deservesc unele din cele mai aglomerate rute de tranzit şi turistice din România care străbat judeţul Bihor: DN1, DN 79, DN76, înregistrând în 2011 aproximativ 5500 de intervenţii de prim ajutor (peste 250 de descarcerare). Acest serviciu face parte din structurile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”.

———————————————————–

Despre “Împreună pentru fiecare”:

Programul de responsabilitate socială început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin  iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul “Împreună pentru fiecare”, Grupul Rompetrol a sprijinit comunităţile locale din toate judeţele ţării pentru realizarea a 55 de proiecte care au ajutat la îmbunătăţirea vieţii oamenilor.

Despre Asociaţia SARTISS:

Asociatia SARTISS, fondată în 2006 de către reprezentanţi ai principalelor servicii de urgenţă din judeţul Bihor, şi-a definit ca obiectiv principal susţinerea activităţii serviciilor de urgenţă. ISU Bihor, SMURD Bihor şi Serviciul Public Salvamont –Salvaspeo Bihor au fost până în prezent principalii beneficiari ai proiectelor Asociaţiei (cel mai important – realizarea Centrului pentru Instruirea şi Dezvoltarea Abilităţilor pentru Salvatori, print-un program PHARE).

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.