1 milion de dolari investiţi în viitorul tinerilor români, Valentine’s Day Charity Ball – ediţie aniversară de 10 ani

1

Cu ocazia împlinirii a 10 ani de activitate, Fundaţia Blue Heron organizează ediţia jubiliară a Valentine’s Day Charity Ball, prestigiosul eveniment anual de strângere de fonduri în beneficiul tinerilor orfani sau abandonaţi cu realizări academice deosebite, provenind din centrele de plasament din România.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 11 februarie 2012, la Hotel Pullman World Trade Center (Bucuresti). Peste 250 de invitați din mediul de afaceri, corpul diplomatic, societatea civilă și presă se vor alătura şi în acest an cauzei fundaţiei Blue Heron. Prin prezența și contribuțiile lor, aceștia oferă tinerilor beneficiari ai Fundației o șansă la educație universitară și la un viitor mai bun.

Programul evenimentului include o prezentare de modă oferită de finalistele Miss Universe România 2011, licitaţia Artmark din colecţii de artă exclusiviste şi momente muzicale oferite de artişti de renume. Vedeta TVR Valentina Ionescu a anunţat şi în acest an că se va implica în organizarea evenimentului caritabil şi va fi gazda invitaţilor în calitate de prezentator.

Momentul cheie al evenimentului îl reprezintă decernarea premiului umanitar „Forget-Me-Not”, premiu acordat pentru contribuţii remarcabile aduse în societatea civilă din România. Laureaţii ediţiilor anterioare sunt Steven şi Valeria van Groningen, Dinu Patriciu, Camelia Şucu, ASR Principesa Moştenitoare Margareta a României şi Anastasia Soare.

„Suntem bucuroşi să aniversăm 10 ani de activitate ai Fundaţiei Blue Heron, perioadă în care am reuşit să ne punem amprenta asupra viitorului a sute de tineri români al căror trecut este precar, dar care au ambiţie şi potenţial, în ciuda unui trecut descurajant. Vom continua să le oferim deschidere spre oportunităţile vieţii prin proiectele noastre în anii ce vor urma”, a declarat Stefania Magidson, preşedinte al Fundaţiei Blue Heron.

„În cei 10 ani de existenţă Fundaţia Blue Heron a strâns peste 1.000.000 de dolari de la 730 de donatori din Statele Unite şi din România. Suntem mândri să avem până în prezent 160 de bursieri, dintre care 46 se află la începutul unei cariere promiţătoare”, a declarat Mike Costache, director de strategie şi fundraising al Fundaţiei Blue Heron.

Încă de la înfiinţare, toate cheltuielile administrative ale fundaţiei sunt plătite de către membrii fondatori, astfel încât donaţiile şi contribuţiile financiare ale susţinătorilor sunt folosite integral pentru programul de burse universitare. Fundaţia îşi propune să ofere 50 de burse adiţionale în anul universitar 2012-2013 datorită sprijinului acordat de generoşii donatori din România şi din Statele Unite.


Despre Fundația Blue Heron www.blueheronfoundation.org

Înființată în anul 2002 la Los Angeles, Fundația Blue Heron oferă cel mai complex program de burse universitare tinerilor abandonați sau orfani din România, care include acoperirea taxelor de școlarizare, bani de buzunar, susținerea participării la cursuri de dezvoltare personală și profesională şi un program inovator de mentorat și voluntariat.

Programul de Burse Universitare Blue Heron se derulează în colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Direcţia Generală Protecţia Copilului. Pentru mai multe informaţii – www.copii.ro

Fundația Blue Heron este una dintre puținele organizații non-guvernamentale din România ai cărei fondatori acoperă toate costurile administrative. Astfel, donațiile și contribuțiile financiare ale susținătorilor sunt folosite integral pentru burse. Dintre cei 160 studenți beneficiari 46 au absolvit deja și se află la începutul unor cariere promițătoare.

Înainte de înființarea Programului de Burse Universitare în anul 2005, între 2002-2005, Fundația Blue Heron, în colaborare cu DGASPC din diferite zone ale țării, a investit $200.000 în angajarea de referenţi educaţionali adiţionali în cadrul centrelor de plasament, în construirea unor locuri de joacă, precum și în programe pentru copii instituționalizați sau bolnavi în fază terminală.

Programul de burse universitare şi transformare personală al Fundaţiei Blue Heron este replicat în Bosnia şi în prezent Fundaţia conduce tratative pentru posibila replicare a programului şi în alte ţări ale lumii.

Până în prezent, Fundația a strâns 1.000.000 de dolari de la 730 de donatori din Statele Unite și România şi a motivat 300 de voluntari sa se implice in activitățile fundației, aceştia efectuând peste 10000 ore de volunariat care au avut impact semnificativ asupra dezvoltării personale şi profesionale a 2860 de copii orfani și abandonați.

Susţinătorii principali în ultimii 5 ani: Anastasia Beverly Hills, AutoKlass Group, Carrefour, Cellini, CertInvest, Class Living, CocaCola, Cris-Tim, Debenhams, Diverta, EuroJet, Eva Culture, Fundaţia Dinu Patriciu, Gett’s Salons, Marsh România, Maseratti, Mercedes, Merchants Bank of California, NetJets, NNDKP, Optim Consulting, Pictet Banque, Powerstorm, Rafael & Son Diamonds, Raiffeisen Bank, Residence Hotels, Romanian International Bank, RTC Holding, Seeds for Success, SIM Plus, Sinclea, SOCAR, Sunseeker Yachts, tetatet.ro, TransAir, Unirea Medical Center şi Universitatea Româno-Americană.

Parteneri VDCB 2012: Hotel Pullman, Artmark, Organizatia Miss Universe România, If Magic,  Leo & Leo, Akcees Education, Marbo Trading, Gett’s, Make up by Cristian Buca

Parteneri media VDCB 2012: Cocor Media Channel, Revista Tango, Luxury Magazine, Photo Magazine, Business Review, Business Woman, Beau Monde, The Investor, Marie Claire, Lume Buna, Romania Pozitivă, Business Cover, Business Live, WebPR, Metropotam, Afterhours.ro, VIPStyle.ro, 121.ro, Amelie, Realitatea.net, BestMusic.ro, Kudika, Ziare.com, tetatet.ro.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.