Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

TIMIȘOARA: ZILELE FILOSOFIEI – EDIŢIA A IX-A: FILOSOFIE ȘI ȘTIINȚĂ

0

Unde se întâlnesc filosofia și știința? Sunt oare în competiție, este una mai bine „echipată” decât cealaltă să se apropie de Adevăr?

În esență, ambele urmăresc același obiectiv general: cunoașterea și înțelegerea lumii (considerând și omul parte integrantă a „lumii” și, deci, obiect al aceleiași cunoașteri).

În Antichitate, cele două discipline au evoluat împreună, iar de-a lungul timpului și-au specializat abordarea și instrumentele. Putem întrevedea un viitor în care Știința și Filosofia își unesc forțele pentru cucerirea Idealului unei lumi mai bune, atât de mult dorit de fiecare dintre noi?

În cadrul celei de-a IX-a ediţii a evenimentului Zilele Filosofiei, vă invităm la o întâlnire cu unele dintre cele mai fascinante viziuni știinţifice şi filosofice din Orient și Occident, pentru a explora acele momente cruciale în care îmbinarea dintre progresul material şi cel spiritual au propulsat omul pe culmile potenţialului său, rezultând în adevărate microepoci de aur ale civilizaţiei.

ZF2014

Programul ediţiei a IX-a a Zilelor Filosofiei:

Vineri, 12 decembrie, ora 19.00:
Conferinţă: Grecia Antică: semințe pentru o Lume Nouă (prezintă: Monica Varga)

Sâmbătă, 13 decembrie
Ora 16.00 Conferinţă: Pitagora: Filosofia Numerelor și Armonia Celestă (prezintă: Laurenţiu Plăcintă)
Ora 18.00 Conferinţă: Întâlnire între două lumi: știință modernă și filosofie orientală (prezintă: Robert Szepesi)
Ora 19.30 Reprezentaţie teatrală: Problema Universului (grupul de actori amatori al Asociaţiei Culturale Noua Acropolă Timişoara)

Pe tot parcursul evenimentului va fi deschisă expoziţia Filosofie şi Ştiinţă.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara, al Consiliului Local Timişoara şi al Consiliului Judeţean Timiş.

Locul de desfășurare: Cercul Militar Timişoara, Piaţa Libertăţii, nr. 1.

Intrarea este liberă!
Pentru mai multe informatii:
www.noua-acropola.ro
Telefon: 0744 635 490
Email: na-timisoara@noua-acropola.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.