Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Volunteq v.1.0 – Voluntariat de la A la SEV / 23-26 iulie 2011 Oradea

0

Volunteq v.1.0 – Voluntariat de la A la SEV este un eveniment special pentru miscarea de voluntariat din Romania – in care toti cei interestai vor avea ocazia sa impartaseasca din experienta lor de lucru cu voluntarii SEV, vor putea pune bazele acestei experiente, in cazul in care nu o au inca, dar exista un interes in organizatia lor pentru aceste programe, vor putea interactiona cu o multime de actori din proiecte SEV, vor afla despre proiecte concrete, povesti de voluntari, probleme si provocari dar si exemple de bune practica si succese din cadrul acestor proiecte, in cadrul unui seminar cu o metodologie inedita si puternic axat pe participarea activa a celor prezenti – metoda BarCamp.

Peste 85 de organizatii interesate si / sau implicate in SEV, mentori şi voluntari se vor intalni in perioada 23-26 Iulie 2011 in Oradea la un seminar altfel decat ce ati mai experimentat pana acum.
Haideti la Volunteq v1.0, un eveniment unic dedicat comunitatii celor care activeaza sau vor sa activeze in Serviciul European de Voluntariat – SEV.

Daca stii ce e SEV (Serviciul European de Voluntariat), daca ai experienta in implementarea proiectelor ca si manager, coordonator de proiect, mentor sau oricare dintre actorii SEV, daca abia te-ai acreditat ca si organizatie SEV, daca ai vrea sa te acreditezi sau vrei doar sa vezi cum poti implementa proiecte SEV atunci trebuie sa vii la seminar.

Pe durata seminarului vei avea ocazia sa conduci sau sa asisti la ateliere de discutii, sa sustii sau să participi la sesiuni de informare unde fiecare va putea sa isi promoveze serviciile, sa organizezi sau sa participi la sesiuni de formare unde vei invata cum sa-ti imbunatatesti proiectele SEV.

Asadar, daca aveti sau vreti sa aveti ceva de-a face cu SEV, trebuie sa fiti la Volunteque! Asta considera si Andrei Popescu, coordonator al programului Tineret in Actiune in Romania si reprezentant al ANPCDEFP in organizarea acestui eveniment:

La SEV este foarte important sa existe un cadru colaborativ in care voluntarii, organizatiile, mentorii, formatorii, agenTiA si alti actori sa isi spuna „ofurile” si sa poata discuta pe marginea lor. Nimeni nu detine monopolul adevarului absolut in SEV, insa un astfel de eveniment ne va ajuta cu certitudine sa intelegem mai bine realitatile in care traim fiecare si provocarile la care trebuie sa gasim solutii |…| Dupa patru ani de implementat proiecte SEV consider ca s-a acumulat un set de experiente care merita puse la comun si impartasite |…| Oportunitatea cea mai importanta (din punctul meu de vedere) este aceea de a vedea ca problemele se pot rezolva mai usor daca se discuta si ca nu sunt singulare unei organizatii sau unei categorii de stakeholderi.”

Prin urmare, nu mai stati pe ganduri, porninti la colectat insigne pe site si haideti sa profitam cu totii de aceasta oportunitate de a ne intalni si a pune SEV la cale, pentru a ajunge la unul din dezideratele noastre comune, acela de a creste calitatea acestor proiecte in Romania si multitudinea sanselor de dezvoltare pe care le ofera.

Pentru mai multe detalii: www.barcamp.ro

Inscrie-te pe site si completeaza formularul online, pana la termenul limita de inscriere: 01 Iulie 2011.

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Organizatori:

Fundatia Life Tineret

in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – ANPCDEFP, Programul Tineret in Actiune, Asociatia Creativ, Pro Vobis – CNRV, Centrul de Voluntariat Cluj Napoca, Asociatia ART Fusion, Forumul Tanar din Odorhei, Fundatia Culturala Timpul si Fundatia Sfintii Trei Ierarhi.

Volunteq v1.0 are loc in cadrul Anului European al Voluntariatului 2011 (http://europa.eu/volunteering/rohttp://www.voluntariat.ro/

).

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.