Voluntarii Smithfield România au oferit ghiozdane și rechizite școlare elevilor din județele Timiș și Arad

0

În cadrul celei de-a 12-a ediții a programului „Din nou la școală” Voluntarii Smithfield România au oferit ghiozdane și rechizite școlare elevilor din județele Timiș și Arad.

Timp de 3 zile, 7.000 de elevi din 60 de comunități din județele Timiș și Arad au fost vizitați de voluntarii Smithfield România în cadrul programului de educație „Din nou la școală”. Elevii și preșcolarii au fost deosebit de ȋncântaţi să primească rechizite școlare și tăblițe magnetice pentru activitățile de grădiniță, ghiozdane, penare și orare cu sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

“Credem cu tărie în importanța acestui program, fapt demonstrat atât de numărul școlarilor și preșcolarilor din ce în ce mai mare cu fiecare ediție, cât și de dorința voluntarilor noștri de a participa la caravana „Din nou la școală”. Ne dorim ca acțiunile noastre la începutul fiecărui an școlar să asigure accesul la educaţie şi să încurajeze performanţa şcolară a elevilor din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Cristina Bodea, Director sustenabilitate, Smithfield România.

În programul din acest an, au fost incluşi şi cei peste 500 dintre copiii angajaților Smithfield România, Elit și Vericom preșcolari și elevi ai claselor pregătitoare – IV, care au primit câte un ghiozdan și rechizite .

“La fel ca în ultimii 12 ani, preșcolarii și elevii din județul Timiș, și nu numai, pornesc pe drumul cunoașterii echipați cu materiale școlare necesare pentru a le oferi astfel suport în procesul de învățare. Alături de aceștia stau voluntarii Smithfield România, care ne demonstrează puterea exemplului. Parteneriatul de lungă durată cu Smithfield România vine în sprijinul unei educații de calitate pentru fiecare școlar”, a declarat doamna Aura Codruța Danielescu, Inspector General, Inspectoratul Școlar Județean Timiș.

Peste 46.000 de elevi din din localităţile unde Smithfield România îşi desfăşoară activitatea au fost incluși în programul de sprijin pentru educație “Din nou la şcoală”, care a debutat în 2007.

Smithfield România a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate și implicare socială, fiind, printre altele: iniţiator al programului “Hrană pentru suflete”- de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al proiectului „Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, un program de analiză şi monitorizare a calităţii apelor implicând elevii şi studenţii, iniţiator al programului de responsabilitate socială numit ”Smithfield Friends” – program de încurajare a voluntariatului în rândul angajaților. Programele de responsabilitate socială ale Smithfield au fost recunoscute local și internațional, voluntarii companiei fiind recompensați cu numeroase premii, printre care: Smithfield Foods “Environmental and Sustainability Awards 2014”, „Diploma de excelență” (PR Awards, 2014), precum și premiul 2 și nominalizări în cadrul galelor Romanian CSR Awards, edițiile 2013, 2015 și 2016, dar și cel mai recent premiu: Smithfield Foods Sustainability Awards 2017 – pentru bune practici în materie de programe de sustenabilitate

Mai multe detalii referitoare la programele active de sustenabilitate ale companiei găsiți la:

http://www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html

http://www.smithfield.ro/ro/in-comunitate/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.