Voluntariatul, metoda de transformare si de cunoastere de sine

0

Asociatia Culturala Noua Acropola
va invita miercuri, la prelegerea filosofica:

VOLUNTARIATUL, o metoda de transformare si de cunoastere de sine.
VOLUNTARIATUL poate deveni un mod de viata si o solutie durabila si echilibrata pe care fiecare dintre noi o poate adopta in fata tuturor tipurilor de criza. O lume mai buna poate fi construita numai de oamenii care considera ca au o datorie fata de ei insisi si fata de ceilalti si depun eforturile necesare pentru a o indeplini. Voluntariatul inseamna actiune din vointa si cu dorinta de a participa la consolidarea valorilor societatii in care traim. Inseamna de asemenea a nu fi indiferent si a invata sa oferi.

Pentru a fi voluntar, nu e suficient sa ai intentii bune si bunavointa, ci trebuie sa stii cine are nevoie de ajutor si cum sa oferi sprijinul necesar.

Va invitam la o conferinta despre ce inseamna a fi VOLUNTAR, despre cine poate fi VOLUNTAR si despre cum se poate dezvolta cineva in spiritul voluntariatului. Filosofia il aduce pe om pe drumul cunoasterii pe care impulsurile inconstiente de a ajuta, care il arunca de multe ori in situatii periculoase sau ridicole, pot fi transformate, astfel incat omul sa fie constient de faptele sale si de el insusi.

Voluntariatul SERIOS si COERENT este un mod sanatos de a ne conduce propria viata, inlaturand tendinta spre critica excesiva, invazia defectelor, a slabiciunilor si a remuscarilor, frustrarilor si regretelor. Cine poate oferi, nu poate fi decat o persoana puternica si toti putem fi mai puternici decat suntem.

30 iunie 2010, la ora 19.30
in sala de conferinte a  Muzeului Banatului Timisoara, Piata Huniade nr.1
Prezinta: Monica Varga

Proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si al Muzeului Banatului Timisoara.

(foto Florin Ghinda, 2008)

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează