Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Viitorul Deltei îl construim noi

0

Amintește-ți cum te bucurai că școala îți dă manuale noi și colorate. Nu te gândeai niciodată că nu îți vei pune ghiozdanul în spate în fiecare zi și nici nu știai ce înseamnă abandonul școlar. Ajută copii Deltei să nu uite emoția școlii și contribuie la viitorul lor.

În România, tinerii sunt descurajați, nu mai văd în școală o necesitate, realitate reflectată în poziționarea noastră pe locul 5 în Uniunea Europeana în ceea ce privește clasamentul țărilor cu cel mai mare abandon școlar.

Aproximativ 40.000 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani renunță la şcoală – potrivit unui studiu efectuat de Institutul de ştiinţe ale Educaţiei şi Unicef. Acelaşi studiu susține că peste 170.000 de tineri abandonează liceul, anume 19% din populaţia de 15-18 ani. Predicțiile sunt sumbre pentru următorii 10 ani: 500.000 de elevi sunt în pericol de abandon liceal.

2015-04-28 10.10.35

Nu mai reprezintă nici o noutate că sărăcia şi lipsa de educaţie a părinţilor sunt principalele cauze ale acestui fenomen. Judeţul Tulcea ocupă un loc fruntaş în privinţa abandonului şcolar. Ajută-ne să combatem problema, să schimbăm mentalitatea. Nu mai putem lăsa problema pe seama administrației și a unei infrastructuri abandonate, la rându-i.

Ne bazăm că Delta va avea un viitor numai prin educarea tinerei generații. Acum, copiii nu pot avea alte șanse decât să devină asistați, alcoolici sau braconieri. Ne-am propus să schimbăm această direcție, reușind până acum să aducem în Deltă materiale didactice necesare pentru mai mult de 900 de copii. Trebuie să continuăm susținerea, cu materiale, dar și burse școlare.

Numai împreună putem învăța copiii Codul Bunelor Maniere în Deltă, astfel ca ei să propovăduiască mai departe mesajul și astfel să schimbăm generații și mentalități.

Ajută-i să aibă un alt viitor:

–          Donând direct pe http://salvatidelta.ro/implica-te/doneaza – Vrem sa îi vizităm pe 1 iunie pentru a îi aproviziona cu cât mai multe materiale didactice. Avem o listă întreagă, de vizualizat și descărcat aici ;

–          Contribuind la fondul de burse pentru cei mai săraci copii , oferindu-le sprijin pentru terminarea a măcar 8 clase, prin completare formularul salvator : Formularul 200 sau Formularul 230;

Schimbarea vine de la noi,

Asociația Salvați Delta și Dunărea.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.