Universitatea de Vest din Timisoara in topul mondial al celor mai implicate institutii din lume in cercetare!

0

Raportul mondial SIR World Report 2010 prezintă anul acesta noi indicatori care reflectă excelenţa în cercetare la nivel mondial. În acest clasament Universitatea de Vest este singura instituţie de cercetare din ţară care se află în zona galbenă la capitolul Physical Sciences (cuprinzând ştiintele exacte: fizica, matematica, chimia, informatica), cu un factor de 1.07, alături de instituţii de prestigiu la nivel mondial, scrie tion.ro

Un raport mondial al celor mai implicate instituţii din lume în cercetare situează Universitatea de Vest din Timişoara în zona galbenă la nivel mondial.

Raportul mondial SIR World Report 2010 prezintă anul acesta noi indicatori care reflectă excelenţa în cercetare la nivel mondial. Topul realizat prezintă numărul de articole publicate etc., precum şi un raport dintre impactul mediu al publicaţiilor unei instituţii şi impactul mondial mediu al publicaţiilor din acelaşi domeniu (factorul NI). „Doar factorul (NI) poate realiza o clasificare corectă deoarece nu depinde de mărimea institutiilor (reflectat în numărul de cercetători)”, spun reprezentanţii universităţii timişorene. Institutele de cercetare şi universităţile sunt împărţite pe trei nivele de excelenţă în cercetare, în funcţie de factorul de impact (NI), astfel: zona verde – factor de impact mai mare decât 1,75, zona galbenă – factor de impact între 1 şi 1,75 şi zona roşie – factor de impact sub 1.


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează