Universitatea de Vest din Timisoara in topul mondial al celor mai implicate institutii din lume in cercetare!

0

Raportul mondial SIR World Report 2010 prezintă anul acesta noi indicatori care reflectă excelenţa în cercetare la nivel mondial. În acest clasament Universitatea de Vest este singura instituţie de cercetare din ţară care se află în zona galbenă la capitolul Physical Sciences (cuprinzând ştiintele exacte: fizica, matematica, chimia, informatica), cu un factor de 1.07, alături de instituţii de prestigiu la nivel mondial, scrie tion.ro

Un raport mondial al celor mai implicate instituţii din lume în cercetare situează Universitatea de Vest din Timişoara în zona galbenă la nivel mondial.

Raportul mondial SIR World Report 2010 prezintă anul acesta noi indicatori care reflectă excelenţa în cercetare la nivel mondial. Topul realizat prezintă numărul de articole publicate etc., precum şi un raport dintre impactul mediu al publicaţiilor unei instituţii şi impactul mondial mediu al publicaţiilor din acelaşi domeniu (factorul NI). „Doar factorul (NI) poate realiza o clasificare corectă deoarece nu depinde de mărimea institutiilor (reflectat în numărul de cercetători)”, spun reprezentanţii universităţii timişorene. Institutele de cercetare şi universităţile sunt împărţite pe trei nivele de excelenţă în cercetare, în funcţie de factorul de impact (NI), astfel: zona verde – factor de impact mai mare decât 1,75, zona galbenă – factor de impact între 1 şi 1,75 şi zona roşie – factor de impact sub 1.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează