Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UNICEF și DP World Constanța: Andreea Raicu în vizită la primul centru multifuncțional din Constanța

1

Reprezentanţa UNICEF în România, în parteneriat cu DP World Constanța, a organizat joi, 15 martie 2012, prima vizită la centrul mutifuncțional din Constanța. Acesta a fost înființat cu fondurile strânse în urma Galei organizate de UNICEF în beneficiul copiilor din Constanța pe 15 iulie 2011. Invitata specială la această vizită a fost Andreea Raicu, gazda galei de strângere de fonduri de anul trecut.

Centrul multifuncţional a fost înființat în cadrul Grădiniţei nr. 53 din cartierul Poarta 6. Aici, 20 de copii cu vârste între 2 și 4 ani se bucură de servicii integrate de educație timpurie, sănătate, nutriție și protecție. Cei 17.500 de euro strânși în urma Galei organizate de UNICEF cu sprijinul DP World Constanța au permis amenajarea și dotarea centrului, precum și pregătirea în spiritul educației centrate pe copil a întregului personal care lucrează cu cei mici.

“Compania noastră, DP World, își propune să se implice în mod responsabil în dezvoltarea comunităților în care operează. În acest sens, considerăm că este de datoria noastră să ajutăm copiii din Constanța astfel încât să aibă șansa la un bun start în viață, să se bucure de grija și susținerea părinților, să poată merge la școală și, astfel, să aibă șansa la o viață frumoasă. Așadar, parteneriatul cu UNICEF a venit ca un lucru firesc. Împreună putem face multe pentru copiii din județul Constanța, iar centrul multifuncțional este primul pas în acest sens. Le mulțumim partenerilor și clienților noștri care au susținut evenimentul organizat în parteneriat cu UNICEF pentru a strânge fondurile necesare pentru organizarea acestui centru multifuncțional în Constanța”, a declarat Eduard Cioran, Director General DP World Constanța.

 

Imediat ce a intrat în sala unde copiii își desfășurau activitățile zilnice, Andreea Raicu s-a așezat în mijlocul lor. S-a jucat cu ei, a pictat, a lipit, a desenat, a făcut o mulțime de fotografii. Cei mici s-au bucurat de vizită și, în semn de recunoștință, i-au dat o floare din hârtie special creată pentru ea.

Am ales să mă implic într-un astfel de proiect deoarece consider că educaţia timpurie este foarte importantă. Prima parte a vieţii este ca fundaţia unei case. Dacă nu este clădită bine, casa nu va rezista. Dragostea şi atenţia sunt niște elemente vitale în viaţa unui copil, fără de care nu se poate dezvolta armonios. În astfel de centre, ei sunt observaţi şi îndrumaţi să se dezvolte frumos”, a spus Andreea Raicu, prieten UNICEF.

 

În total, în România, UNICEF a înființat în parteneriat cu Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională și cu sprijinul companiilor donatoare și al autorităților 14 centre multifuncționale. Centrul din Constanța este singurul din oraș și cel de-al doilea din județ (mai există un centru multifuncțional în Medgidia).

Într-un centru multifuncțional, copiii, în special cei vulnerabili, cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, beneficiază de servicii de educaţie, nutriție, asistenţă medicală şi socială, iar părinţii lor de consiliere parentală. Spre deosebire de o grădiniță obișnuită, aici copiii au patru centre de interes unde pot desfăşura diverse activităţi în grupuri mai mici (nu doar o singură activitate cum se întâmplă într-o grădiniţă sau creşă tradiţională). Mai mult, educatoarea are întâlniri cu părinţii pentru a-i sprijini în educarea copiilor.

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

Despre DP World

DP World Constanța, subsidiara română a multinaționalei DP World – unul dintre cei mai mari operatori de containere din lume, și-a început activitatea în portul Constanța în anul 2004, crescând pe parcursul anilor exponenţial volumele manipulate, depăşind un milion TEU (twenty-foot equivalent container units) în 2007 şi 2008.
De la demararea operaţiunilor în România, DP World Constanța a devenit principalul hub în Marea Neagră.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.