Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

UNICEF în parteneriat cu DP World Constanța organizează prima Gală în beneficiul copiilor din Constanța

0

Toți copiii merită un start bun în viață

Reprezentanţa UNICEF în România, în parteneriat cu DP World Constanța, organizează vineri, 15 iulie 2011, la Marina Regia Residence din Mamaia, prima Gală UNICEF pentru un proiect local din Constanța. Scopul acestui eveniment este de a strânge fondurile necesare pentru înfiinţarea primului centru multifuncţional din Constanţa, în care copiii, în special cei vulnerabili, cu vârste cuprinse între 0 şi 6 ani, vor beneficia de servicii de educaţie, asistenţă medicală şi socială, iar părinţii lor de consiliere parentală. Acest model va ajuta la construirea unei societăţi echitabile, fără stereotipuri şi discriminare, în care toţi copiii beneficiază de un bun start în viaţă.

 

Primii trei ani din viaţă sunt esenţiali pentru dezvoltarea socială şi intelectuală a copiilor. E foarte important ca ei să nu fie doar hrăniți și îngrijiți, ci să primească atenția, afecțiunea și susținea de care au nevoie pentru o bună dezvoltare. Astfel, ei au şanse mult mai mari de a avea performanţe la şcoală, o adolescenţă bună şi să devină persoane independente”, a declarat dl.Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF România. „Rezultatele obţinute în celelalte centre multifuncționale din țară ne-au întărit convingerea că acest model trebuie extins şi la alte grădiniţe şi creşe din sistemul public. Ne dorim să realizăm acest lucru și în Constanța cu sprijinul partenerilor, companiilor şi donatorilor individuali care vor participa la Prima Gală UNICEF de aici. Toți copiii merită un bun start în viață”, a mai spus dl.Edmond McLoughney.

 

Pentru a realiza incluziunea socială a copiilor defavorizaţi, UNICEF a dezvoltat împreună cu Ministerul Educaţiei Strategia Naţională de Educaţie Timpurie. În cadrul acestei strategii, pe lângă curriculumul pentru copiii între 0-3 ani şi copiii între 3-6 ani, este inclus şi modelul de operare a unui centru multifuncţional. Acest model presupune ca personalul dintr-o grădiniţă să fie pregătit astfel încât să lucreze în spiritul educaţiei timpurii (acest lucru nu se întâmplă în creşele obişnuite unde serviciile se concentrează pe oferirea serviciilor de îngrijire şi hrană), iar copiii beneficiază de patru centre de interes unde pot desfăşura diverse activităţi în grupuri mai mici (nu doar o singură activitate cum se întâmplă într-o grădiniţă sau creşă tradiţională). Mai mult, educatoarea are întâlniri cu părinţii pentru a-i sprijini în educarea copiilor. Într-o astfel de grupă din centrul multifuncţional participă copii care provin din medii sociale diferite, copii romi, copii cu dizabilităţi uşoare, interacţiunea socială timpurie aducând mari beneficii: copiii vor fi mai toleranţi, iar copiii cu situaţii speciale vor fi mai bine pregătiţi pentru şcoală şi viaţă în general.

 

Considerăm că toți copiii merită să aibă acces la o educație de calitate. Este cunoscut faptul că alegerile făcute în copilăria timpurie au o influență puternică și de durată asupra copiilor. Ne bucurăm să putem sprijini înființarea primului centru multifunțional din Constanța și sperăm ca partenerii noștri, dar și alte companii să ni se alăture astfel încât tot mai mulți copii din orașul nostru să beneficieze de suport pentru a se putea dezvolta armonios„, a declarat Raluca Daraban, Director Comercial DP World Constanța.

 

Cu banii strânși în cadrul evenimentului va fi format personalul Centrului, părinții vor participa la cursuri speciale de educație parentală și va fi achiziționat mobilierul specific, materialul didactic necesar și jucăriile.

 

Prima Gală organizată de UNICEF la Constanța în beneficiul copiilor va reuni vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Constanţa, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori UNICEF.

Invitații se vor bucura de o ambianţă specială, de un concert extraordinat oferit de Horia Brenciu Orchestra, vor putea participa la Licitația de Păpuși, moment devenit tradițional în cadrul evenimentelor organizate în ultimii ani de UNICEF România, și la Tombola cu premii speciale UNICEF. Toate acestea pentru a oferi și copiilor din Constanța șansa să beneficieze de timpuriu de educaţia şi sprijinul necesar unei bune dezvoltări.

 

Despre UNICEF România

UNICEF este prezent în România şi în alte 150 de ţări pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor din perioada copilăriei mici până la adolescenţă.

 

În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţilor, fundaţiilor şi a guvernelor.

 

Despre DP World

DP World Constanța, subsidiara română a multinaționalei DP World – unul dintre cei mai mari operatori de containere din lume, și-a început activitatea în portul Constanța în anul 2004, crescând pe parcursul anilor exponenţial volumele manipulate, depăşind un milion TEU (twenty-foot equivalent container units) în 2007 şi 2008.
De la demararea operaţiunilor în România, DP World Constanța a devenit principalul hub în Marea Neagră.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.